Nieuws arrow Nieuws arrow Zomercup arrow Week 5 voor Leroy Nieuwenhuis en Nadia Sebaa
25-04-2018
Week 5 voor Leroy Nieuwenhuis en Nadia Sebaa PDF Afdrukken E-mail
Superfinish gewonnen door Wesley Nieuwenhuis

Alweer week 5 en vanwege de Avondvierdaagse iets minder deelnemers, ook onze vrienden uit Amsterdam waren deze keer er niet bij.

 

Heren: KF, Kevin Dijkstra / Remco Henzen 3-0, Leon Tamminga / Jonathan Wheatman 3-1, Leroy Nieuwenhuis / Thomas Botschuiver 3-0, Nick Kuipers/ Loek oostendorp 3-1, in de HF pakt Leon een knappe 3-1 op Kevin, mede door een 110 en 101 finish. Leroy is toch wel weer sterk geworden yijdens deze Zomercup en verslaat Nick met 3-0, in de finale komt Leroy met 2-0 voor voordat Leon zijn eerste leg pakt, Leon heeft nu een sterke periode en met een 180 en een knappe 142 finish wordt het 3-3, in de laatste leg is het Leroy die uitstekend speelt en de winst naar zich toe trekt. Alweer de 3e overwinning van Leroy en in de ranking staat hij nu 10 punten los van de nr. 2 Nick.

Verliezersronde: In de finale wint Eef Schellevis  van Johan Sierat met 3-1.

 

Dames: Petra Kaales was weer aanwezig en in de KF staat zij tegenover Jessica van Vugt, een spannende partij die met 3-2 door Petra wordt gewonnen, ook haar volgende tegenstandster, Sanne Wheatman wordt maar net met 3-2 verslagen door Petra, de andere HF is tussen Nadia Sebaa en Vera Speth die met 3-1 door Nadia wordt gewonnen. Ook Nadia speelt sterk en bewijst dit door Petra met 3-1 te verslaan in d finale. De stand is bij de dames spannend, het zit allemaal dicht bij elkaar dus er kan nog een hoop gebeuren.

Superfinish

25 Euro in kas en we hadden besloten om de SF op 99 te zetten, reden hiervoor was dat een finish boven 100 toch ook altijd al geld is en om 99 uit te gooien heb je ook 3 perfecte pijlen voor nodig.  Wesley Nieuwenhuis probeerde het de hele avond al en in de tweede ronde tegen Kevin Dijkstra lukte het, hij verliest welliswaar met 3-2 maar wint 25.00 .Het is goed om te weten dat de superfinish in de poultjes door meerdere darters gegooid kan worden, het bedrag wordt dan gedeeld,  heeft niemand de superfinish gegooid dan is hij voor de eerste die hem in de knock-out gooit.

 

Uitslag week 5

     Heren 38                                                  Dames 9

1e  Leroy Nieuwenhuis                                  1e Nadia Sebaa

2Leon Tamminga                                        2e Petra Kaales

3e  Nick Kuipers                                            3e Vera Speth

3e Kevin Dijkstra                                            3e Sanne Wheatman

HF Albert Hinkema 156                                HF Nadia Sebaa 112

VR Eef Schellevis

Winnaar Staatslot: Leon Tamminga