Nieuws arrow Nieuws arrow Zomercup arrow Week 2 voor Nick Kuipers en Sanne Wheatman
25-04-2018
Week 2 voor Nick Kuipers en Sanne Wheatman PDF Afdrukken E-mail
Staatsloten hebben een aantrekkingskracht op de familie Henzen.

Met 54 deelnemers toch iets minder als vorige week, de vele zomertoernooien in Almere zorgen dat de darters zich wat meer verspreiden. Toch is de Zomercup het grootste toernooi in Almere en de beste darters verzamelen zich in ’t Wapen van Almere, de Zomercup is ook het enige toernooi met een aparte damesranking wat onder de dames als positief wordt ervaren.

 

Heren: 29 heren in de winnaarsronde en in de KF treed Leroy Nieuwenhuis aan tegen Luciano Tardio, ondanks het feit dat Leroy niet zo veel kan trainen is zijn nivo toch wel goed en wint dan ook met 3-1, De barmannnen Leon Tamminga en Donny Siemons moeten het samen uitvechten waarbij Leon met 3-0 de winst pakt, Nick Kuipers is lekker bezig, had al 2x 3-0 winst en ook tegen Remco Henzen dendert hij door met een 3-0 winst, Jonethan Wheatman verslaat George Nieuwenhuis met 3-0. In de HF komt Leroy toch te kort tegen Leon 3-1 en Nick verslaat Jonethan, weer zonder leg af te staan, ook in de finale gaat Nick gewoon door met zijn goede spel en met een 4-0 winst op Leon pakt hij de 2e week.

Verliezersronde: In de finale wint Pascal van der Hoorn van Ilias de Goede met 3-0, Ilias gooit nog wel een 180 score.

 

Dames: Met 11 dames een redelijke opkomst, jammer dat de titelverdedigster Mercedes er nog niet bij kan zijn ivm ziekte, van deze kant van harte beterschap voor Mercedes. In de HF verslaat Vera Speth in ee spannnende partij Nadia Sebaa met 3-2, Sanne Wheatman verslaat Jessica van Vugt met 3-1, In de finale krijgt Vera geen kans met een knappe 3-0 winst pakt Sanne haar eerste Zomercup overwinning.

Superfinish

10 Euro in kas en de Superfinish van 132 is niet gegooid. Volgende week 15 euro in kas. Het is goed om te weten dat de superfinish in de poultjes door meerdere darters gegooid kan worden, het bedrag wordt dan gedeeld,  heeft niemand de superfinish gegooid dan is hij voor de eerste die hem in de knock-out gooit.

 

Uitslag week 2

     Heren 43                                                  Dames 11

1e  Nick Kuipers                                              1e Sanne Wheatman

2Leon Tamminga                                        2e Vera Speth

3e  Jonothan Wheatman                              3e Nadia Sebaa

3e Leroy Nieuwenhuis                                  3e Jessica van Vugt

HF Kevin van Geldorp 138                           HF Jessica van Vugt 87

VR Pascal van der Hoorn

Winnaar Staatslot: Mark Henzen