Nieuws arrow Nieuws arrow Zomercup arrow Zomercup 2016 van start met 59 deelnemers
23-03-2018
Zomercup 2016 van start met 59 deelnemers PDF Afdrukken E-mail
1e week voor Kevin Dijkstra en Saskia Kop

De eerste week van de zomercup met totaal 59 deelnemers. We missen nog een aantal vertrouwde gezichten, dat komt waarschijnlijk doordat de competitie voor sommige in de laatste week zitten. Hopelijk volgende week weer iets meer deelnemers. Bij deze nog het verzoek om zo veel mogelijk gepast te betalen.

 

Heren: In de kwartfinale al direct een mooie wedstrijd tussen titelverdediger Kevin Dijkstra en de nr 2 van vorig jaar Nick Kuipers die door Kevin met 3-1 wordt gewonnen. In de halve finale komt Kevin tegenover Leroy Nieuwenhuis te staan en met overmacht wordt het 3-0, Kevin in de finale. Op de andere sheet staat nieuwkomer Jonothan Wheatman in de halve finale tegen Leon Tamminga, Jonothan had tot op dat moment al 3x 180 gegooid en de HF van 142 laten zien maar kwam tegen Leon net te kort 1-3, Jonothan kan terugkijken op een goed debuut in de Zomercup. In de finale laat Kevin zijn suprematie verder zien en pakt de winst met 4-1.

Verliezersronde: In de finale wint Jimmy van Eekeren van Roy de Heer met 3-2.

 

Dames: Een aantal opvallende afwezigen op de eerste avond en dat heeft ook weer met de competitie te maken maar ook deelneemster van het eerste uur Gerie Schuil zal dit jaar waarschijnlijk niet mee kunnen doen. Laten we dit keer eens beginnen met de winnares Saskia Kop haar bijzondere avond. In de poule met Sanne Wheatman, Sonja Roets en Gracia Oosterbroek verliest ze alle wedstrijden met 2-0, In de knock-out verslaat ze vervolgens Daisy van Groen met 3-1 in de halve finale Sanne Wheatman met 3-1 en in de finale, Gracia Oosterbroek met 3-1. Dames let dus op Saskia die je eerst in slaap sust om vervolgens als het er om gaat toe te slaan.

Superfinish

5 Euro in kas en de Superfinish van 131 is niet gegooid. Volgende week 10 euro in kas. Het is goed om te weten dat de superfinish in de poultjes door meerdere darters gegooid kan worden, het bedrag wordt dan gedeeld,  heeft niemand de superfinish gegooid dan is hij voor de eerste die hem in de knock-out gooit.

 

Uitslag week 11

     Heren 52                           Dames 7

1e  Kevin Dijkstra                                            1e Saskia Kop

2Leon Tamminga                                        2e Gracia Oosterbroek

3e  Jonothan Wheatman                              3e Sanne Wheatman

3e Leroy Nieuwenhuis                                  3e Jessica van Vught

HF Jonothan Wheatman 142                                   HF Sanne Wheatman 76

VR Jimmy van Eekeren

Winnaar Staatslot: Remco Henzen

 

 

Voor alle bijzonderheden verwijs ik jullie naar onze site.

www.zomercup.nl

Namens de Zomercup  Albert, John en Ton