Nieuws arrow Nieuws arrow Zomercup arrow Week 17 voor Nick Kuipers en Gracia Oosterbroek
25-04-2018
Week 17 voor Nick Kuipers en Gracia Oosterbroek PDF Afdrukken E-mail
Mercedes Pieters Zomercup Kampioen bij de dames, van harte gefeliciteerd.

Nadat eerder de kampioen bij de heren bekend was, t.w. Kevin Dijkstra was het deze week bij de dames bekend. Mercedes Pieters werd 1e in haar poule en kon daarom niet meer ingehaald worden en mag zich Zomercupkampioen 2015 noemen. Natuurlijk van harte gefeliciteerd.

 

Heren: Nick Kuipers maakt de laatste 2 weken weer indruk, hij wint zijn wedstrijden overtuigend. 1e in de poule geworden en daarna overwinningen op Jerry van Tetering, Sjoerd Pijs en in de HF op Pascal van der Hoorn. Marco Duivensteijn pakt overwinningen op George Kolsteeg, Leon Tamminga, Harold Horstmann en in de HF overtuigend op kampioen Kevin Dijkstra met 3-0. In de finale is het Nick die met 4-1 wint van Marco.

Verliezersronde: Remco Henzen wint met 3-0 van Arno van de Meer.

 

Dames: Het kon voor Mercedes eigenlijk niet meer fout gaan, zij plaatst zich voor de finale door overwinningen op Dayenne en Miranda Bakker, Gracia Oosterbroek begint de vorm ook weer te krijgen en verslaat Nadia Sebaa en Silvia Veestra. In de finale is het Gracia die haar goede spel voortzet en Mercedes met 3-2 verslaat. De strijd voor de 2e plaats is nog reuze spannend en de aankomende week gaat de beslissing vallen.

Superfinish

5 Euro in kas en de Superfinish van 115 wordt gegooid door Harold Horstmann. Ook Peter Breijer gooit 115 uit maar was later dan Harold en in de knock-out geld wie hem als eerste gooit.

 

Uitslag week 17

     Heren 41                           Dames 10

1e  Nick Kuipers                                  1e Gracia Oosterbroek

2Marco Duivensteijn            2e Mercedes Pieters

3e  Pascal van der Hoorn                  3e Miranda Bakker

3e Kevin Dijkstra                                3e Silvia Veenstra

HF Marco Duivensteijn 156              HF Gracia Oosterbroek 85

VR Remco Henzen

Winnaar Staatslot: Silvia Veenstra

 

 

Namens de Zomercup  Albert, John en Ton