Nieuws arrow Nieuws arrow Zomercup arrow Week 16 voor Nick Kuipers en Nadia Sebaa
25-04-2018
Week 16 voor Nick Kuipers en Nadia Sebaa PDF Afdrukken E-mail
Spanning bij de dames voor plek 2

De vakanties zitten er bijna op en de aanloop naar de reguliere competitie is in zicht. Darters gebruiken de Zomercup om weer even hun niveau op pijl te brengen, dat is natuurlijk prima en altijd weer leuk om oude en nieuwe gezichten te zien. Afgelopen week liep het lekker door en iedereen stond snel bij de banen en zo hoort het ook, lekker mensen hou dat vast.

Bij de heren is Kevin Dijkstra vorige week al kampioen geworden, de dames houden het nog even spannend. Mercedes kan het kampioenschap bijna niet meer ontgaan. Mercedes heeft nog een resultaat nodig van minimaal 13 punten om boven het maximaal haalbare punten te komen van Gerie.

Eigenlijk kan Gerie dan alleen boven Mercedes komen als er een verliezersronde zou zijn en Mercedes in de verliezersronde belandt. De strijd om de 2e plaatst is nog geheel open. Buiten Mercedes komen daar nog voor in aanmerking Gerie, Nadia, Vera en Marianne.

 

Heren

KF:  Kevin Schiedon valt op, hij komt in de KF door overwinningen op Mark Henzen en Leon Tamminga, het is echter wel het eindstation voor Kevin want hij verliest met 3-2 van Roland Verhees. Kevin Dijkstra verliest met 3-0 van een goede Nick Kuipers, Ron Meulenkamp gebruikt de Zomercup ook om te trainen en wint van Jerry van Tetering met 3-1, Danny Riechelmann verslaat Eef Schellevis met 3-2. Danny moet vervolgens in de HF tegen Ron en verliest met 3-0. In de andere HF is Nick Kuipers helemaal los en verslaat Roland met 3-0. Het belooft een mooie finale te worden tussen Nick en Ron. Het bullen wordt gewonnen door Ron, het is echter Nick die direct breekt en daarna ook zijn eigen leg houd, in een BO/7 moet je dan flink aan de bak, Ron doet dat en komt terug tot 2-1, Nick houd zijn eigen leg ook en het is 3-1, met een mooie 116 finish maakt Ron er 3-2 van, Nick kan in zijn eigen leg de partij pakken en doet dat ook overtuigend en pakt voor de 3e keer dit seizoen de winst.

Verliezersronde

John Burgers in de verliezersronde omdat hij het in de poultjes niet kon waarmaken tegen Kevin v Geldorp en Eef Schellevis, maar in de VR gaat John tekeer met 3-0 partijen op Bart Schepers, Rob Gunzel en Paulus Schuil, in de finale moet hij tegen Marcel Verweij een leg afstaan maar wint wel de verliezersronde.

Dames

Mercedes kon dus vanavond al kampioen worden maar verliest in de eerste ronde van Daisy van Groen, Nadia verslaat Daisy vervolgens met 3-0. In de HF gaat Nadia verder en bindt Saskia Kop aan de zegekar, Vera Speth moet het onderspit delfen tegen Petra Kaales. Een spannende dames finale tussen Petra en Nadia die met 3-2 voor Nadia is en zij voor de 2e keer dit seizoen de avond op haar naam kan schrijven.

Superfinish

15 Euro in kas en de Superfinish van 125 wordt gegooid door Martijn van Ham

 

Uitslag week 15

     Heren 51                           Dames 11

1e  Nick Kuipers                                  1e Nadia Sebaa

2Ron Meulenkamp                         2e Petra Kaales

3e  Roland Verhees                            3e Vera Speth

3e  Danny Riechelmann                  3e Saskia Kop

HF Leon Tammininga 155                 HF Jessica van Vugt 90

VR John Burgers “Smiley”

Winnaar Staatslot: Bruce Glastra