Nieuws arrow Nieuws arrow Zomercup arrow Week 13 voor Kevin Dijkstra en Miranda Bakker
25-04-2018
Week 13 voor Kevin Dijkstra en Miranda Bakker PDF Afdrukken E-mail
Dames doen het goed met 14 deelnemers en 5x 180

Hoge opkomst bij de dames en ook goede resultaten. We hebben nu 13 weken achter de rug en nog 5 weken te gaan, daarom maar even wat spelregels aanhalen. Om je plaatsen voor de finaledag moet je minimaal 10x aanwezig zijn geweest. Dan heb je ook recht op je spaarpot. De ranking bestaat uit de 12 beste resultaten, deelnemers die meer als 12 resultaten hebben kunnen dus hun slechte weken weg poetsen. Finaledag is op zondag 30 augustus en we beginnen om 12.00 uur. Kan je niet aanwezig zijn op deze dag terwijl je wel geplaatst bent geef dit dan door aan de wedstrijdleiding.

Heren

Opvallende wedstrijd in de 2e ronde is Leroy Nieuwenhuis tegen Ferry Schepers waar Ferry profiteert van het vormverlies van Leroy en wint met 3-1, in de HF is het Danny Riechelmann die knap Nick kuipers verslaat en Kevin Dijkstra door stoomt met winst op Leon Tamminga. In de finale tussen Kevin en Danny  staat het 1-1, dan is Kevin weer niet te houden en geeft Danny geen kans meer en pakt de winst met 4-1

Verliezersronde

Bruce Glastra komt in de finale met overtuigende partijen tegen Arno van de Meer, Dennis van Maanen en Ilias de Goede. Marcel Kersemakers laat tot de HF geen leg toe van de tegenstanders, tegen nieuwkomer Zainoel Rahman heeft hij meer moeite maar wint wel met 3-2. De finale tussen Bruce en Marcel is snel  klaar en door de 3-0 van Bruce kan hij weer 9 punten bijschrijven.

Dames

Na de poultjes was er bij de heren nog maar 2x 180 gegooid terwijl de dames er al 3 hadden genoteerd, Jessica had in een partij al 2x het maximum gegooid. Het lijkt weer goed te gaan met Gerie Schuil, met overwinningen op Anita en Mercedes komt zij in de finale, Tegenstander Miranda Bakker heeft overtuigende overwinningen op Ilona van Gaalen, Vera Speth en Nadia Sebaa. Ook deze finale is klaar in een wip, met een 3-0 overwinning en ook nog een 180 score laat Miranda zien wat zij kan. Dames, Eat your hart out, er is nieuw talent in het circuit.

Superfinish

5 Euro in kas en nu maar eens een finish die Xander en Ton hadden voorgesteld, te weten 99, lastig want voor dat je op een dubbel mag gooien heb je 2 pijlen nodig waardoor je dud maar een kans hebt. In de poules niet gegooid maar in het knock-out is het Wesley Nieuwenhuis die het voor elkaar krijgt.

 

Uitslag week 12

     Heren 48                           Dames 14

1e  Kevin Dijkstra                               1e Miranda Bakker

2Danny Riechelmann           2e Gerie Schuil

3e  Leon Tamminga                             3e Nadia Sebaa

3e  Nick Kuipers                                  3e Mercedes Pieters

HF Leroy Nieuwenhuis 160                HF Miranda Bakker 96

VR Bruce Glastra

Winnaar Staatslot: John Fritschy

 

 Namens de Zomercup  Albert, John en Ton