Nieuws arrow Nieuws arrow Zomercup arrow Week 12 voor Marco Tak en Mercedes Pieters
25-04-2018
Week 12 voor Marco Tak en Mercedes Pieters PDF Afdrukken E-mail
De 5000e 180 bij de heren is gegooid door Danny Riechelmann

Opkomst lijkt gestabiliseerd, met totaal 63 zitten we na 2 weken onder de 60 weer erboven maar de opkomst mag wat mij betreft hoger worden. Wederom weer een oud Zomercup kampioen op bezoek, Marco Tak winnaar van de editie 2003 liet zien dat hij nog steeds op hoog nivo kan spelen. Dan hadden we iets bijzonders, sinds de invoering van de zomercup op internet (2002) worden scores etc. bijgehouden. Bij de heren stond het totaal aantal keer 180 gegooid aan het begin van de avond op 4991, de kans dat de 5000e op deze avond zou vallen was groot en inderdaad werd de 5000e gegooid door Danny Riechelmann, hij werd verrast met een aandenken en een VVV bon.

Heren

KF Marco Tak tegen Danny Riechelmann wordt een 3-0 voor Marco, Ilias de Goede red het niet tegen Kevin Doets en Eric de Groot was een tijdje uit beeld maar heeft de weg naar de Zomercup ook gevonden, Eric moet het opnemen tegen Jerry van Tetering die de laatste tijd in goed vorm is, Jerry wint dan ook met 3-1,  Marco Duivensteijn versloeg Nick Kuipers in de 3e ronde maar komt in de KF net te kort tegen Kevin Dijkstra. In de HF is het Kevin die Jerry van een finaleplaats af houd en Marco verslaat Kevin Doets met 3-1. In de finale wint Marco het bullen, beide heren hadden er wel een beurt of 5 voor nodig om te bepalen wie er begint, in de eerste leg is het Kevin die begint met 180 en als eerste op een dubbel komt maar de dubbels worden gemist en dat kan je tegen Marco je niet veroorloven, Marco pakt de eerste leg en daarna ook leg 2 en 3, Kevin blijft de dubbels missen maar pakt toch nog leg 4, ook de 5e leg gaat naar Kevin en bij een 3-2 voor Marco wordt het spannend want Kevin mag beginnen aan leg 6, Marco gooit 180 en is gelijk voorbij Kevin en checkt snel waardoor Marco de winnaar van de avond is. Toch doet Kevin weer goede zaken voor de ranking en blijft fier aan kop, de volgende weken wordt het echter spannend want er zijn spelers die (nog) geen 12 resultaten hebben en die gaan snel naar boven klimmen.

Verliezersronde

In de finale staan Eef Schellevis en Willem Pronk en met een knappe 3-0 winst is Eef de winnaar van de VR.

Dames

De dames deden het rustig aan, hoe het kwam weet ik niet maar de finale moest gespeeld worden terwijl de heren al klaar waren. In de eerste ronde wint Nadia met 3-1 van Dayenne, de ene finish van Dayenne was wel gelijk de hoogste (98), Nadia mag in de HF tegen Mercedes die net terug is van vakantie maar toch de winst pakt, Gerie Schuil wint met 3-2 van Vera Speth waardoor de finale gaat tussen Gerie en Mercedes, Gerie was vanavond goed bezig maar kon het tegen Mercedes niet bolwerken en mede door een knappe 96 finish is het Mercedes die met 3-1 de avond op haar naam schrijft.

Superfinish

30 Euro in kas en na twee weken 136  als SF nu maar iets anders, 128 en het is Nick Stoekenbroek die direct in zijn eerste poulewedstrijd de 128 finisht, nu nog even wachten tot de poules voorbij zijn want hij mag door meerdere spelers gegooid worden in de poules en dat wordt het geld gedeeld. Maar niemand kreeg het voor elkaar waardoor Nick zijn 30,- kreeg en vader Hans een borrel,cola

 

Uitslag week 12

     Heren 51                           Dames 12

1e  Marco Tak                         1e Mercedes Pieters

2Kevin Dijkstra                    2e Gerie Schuil

3e  Jerry van Tetering            3e Nadia Sebaa

3e  Kevin Doets                       3e Vera Speth

HF Marco Tak 158                HF Dayenne van der Hoorn 98

VR Eef Schellevis

Winnaar Staatslot: Stefan van Mierlo

 

 

Voor alle bijzonderheden verwijs ik jullie naar onze site.

www.zomercup.nl

 

Namens de Zomercup  Albert, John en Ton