Nieuws arrow Nieuws arrow Zomercup arrow Week 10 voor Nick Stoekenbroek en Marianne van Loenen
25-04-2018
Week 10 voor Nick Stoekenbroek en Marianne van Loenen PDF Afdrukken E-mail
Prijzen pot wordt ongeveer 10% naar beneden bijgesteld. En het verzoek om eerder bij de banen te zijn zodat het toernooi niet onnodig wordt opgehouden.

Opkomst blijft tegenvallen, Prijzengeld wordt daarom iets naar beneden bijgesteld om zodoende ook nog iets over te houden voor de finaledag. Niet de beloning voor 180 ers en finishes, die blijven, maar wel de verdienste die je op de avond verdient op de sheet. Je moet denken aan ongeveer 10%. Dan wil ik wederom weer aandacht vragen om op tijd bij je baan te zijn om te schrijven of te spelen. Gisteren was het te warm om je druk te maken maar er zijn mensen die menen het toernooi 15 minuten op te houden omdat er eerst gerookt moet worden alvorens naar de baan te gaan. Buiten de mensen die staan te wachten op de baan gaat het schema ook uit de pas lopen waardoor meerdere mensen lopen te klagen aan de wedstrijdtafel omdat ze lang moeten wachten. Dit kan echt niet en wij zullen hier scherper op gaan letten en waar nodig waarschuwingen geven.

Heren

Koploper Kevin Dijkstra komt in de 2e ronde tegen Danny Riechelmann en ondanks een 180 en een finish van 101 is het Danny die met 3-2 wint. In de KF staat Sjoerd Pijs, die eerder Leon Tamminga verslaat, tegen Pascal van der Hoorn en Sjoerd wint met 3-1. Nick Stoekenbroek verslaat Brian Roets (3-1), Danny Riechelmann wint 3-1 van Wayne Smith en Leroy Nieuwenhuis is de vorm van vorig jaar kwijt, wel jammer want een Leroy in topvorm is een genot om naar te kijken. Nick Kuipers is dan ook een maatje te groot voor Leroy en met 3-0 gaat Nick naar de HF. Ook Danny wordt met 3-0 aan de kant gezet door Nick, in de ander HF is het spannender, Nick Stoekenbroek wint van Sjoerd Pijs met 3-0. In de finale is het  Stoekenbroek die met 3-0 voorkomt. In de 4e leg heet Stoekenbroek al wedstrijdpijlen maar verzuimt om het af te maken waardoor Kuipers de leg pakt. In leg 5 maakt Nick Stoekenbroek het toch af en pakt voor de 2e keer dit jaar de overwinning.

Verliezersronde

In de finale staat Kevin Schiedon, hij versloeg eerder Wesley Nieuwenhuis, Daniel v/d Hazel en Nico Zastrow. George Kolsteeg komt in de finale door overwinningen op Albert Swagerman, Gert Jan van Groen en Berry Matijssen. Het is Kevin die met 4-0 wint. 4-0? Hebben ze BO/7 gespeeld terwijl BO/5 werd omgeroepen. Opletten mensen.

Dames

Met 9 dames staan er al 7 in de KF. In de eerste ronde is het Gerie Schuil die met 3-2 onderuit gaat tegen Saskia Kop. In de HF gaat Sakia onderuit tegen Marianne van Loenen. 3-0. Vera Speth verslaat Nadia Sebaa met 3-1 waardoor Vera weer in de finale staat, nu voor de 4e keer, gaat ze nu een keer winnen? Marianne staat ook voor de 4e keer in de finale maar die heeft al 2 overwinningen staan en ook nu is het Marianne die Vera geen kans geeft en de avond op haar naam zet met 3-0

Superfinish

20 Euro in kas en de superfinish van 136 is niet gegooid, ik zag Nick S. er dicht bij zitten maar D8 gaat net mis na 2xT20. Volgende week dus 25 Euro in kas.

 

Uitslag week 10

     Heren 48                             Dames 9

1e  Nick Stoekenbroek           1e Marianne v Loenen

2e  Nick Kuipers                      2e Vera Speth

3e  Danny Riechelmann          3e Nadia Sebaa

3e  Sjoerd Pijs                         3e Saskia Kop

HF Nick Stoekenbroek 160    HF Dayenne van der Hoorn 103

VR Kevin Schiedon

Winnaar Staatslot: Leon Tamminga