Nieuws arrow Nieuws arrow Zomercup arrow Week 9 voor Kevin Dijkstra en Marianne van Loenen
25-04-2018
Week 9 voor Kevin Dijkstra en Marianne van Loenen PDF Afdrukken E-mail
Tijdens de avond aandacht gevraagd voor de Kerstpakkettenactie volgende week nog een keer en vraag zo veel mogelijk deelnemers om hier aan mee te werken. Alvast bedankt.

Hallo darters,

59 deelnemers, na 9 weken hebben wij nu 636 inschrijvingen gehad en dat is 100 minder als vorig jaar. Deze week, maar ook aankomende week zetten wij ons in voor een mooi initiatief. Paulien Smit heeft jaren geleden ook meegedaan aan de Zomercup en is in de dartswereld nog wel bekend. Zij helpt mee om gezinnen die werkelijk niets hebben met de kerst een mooi pakket te geven, meer info vind je op de facebookpagina kerstpakketenactie Almere. Ik hoop dat de mensen die nog niet hebben bijgedragen aankomende week iets willen doen.

Heren

In de KF staan Sjoerd Pijs en Nick Stoekenbroek, Sjoerd gooit lekker en pakt Nick met 3-0. Nieuwkomer Patrick van Laarhoven neemt het op tegen koploper Kevin Dijkstra. Patrick gooit lekker strak en makkelijk en weet 2 legs te pakken van Kevin, het is toch Kevin die met de winst naar de HF gaat. Remco Henzen had een goeie dag en verslaat Bruce Glastra, 3-2 en Nico van Dijk kan ze tegen Marco Duivensteijn niet raken en verliest met 3-0. In de HF verslaat Marco, Remco met 3-1. Kevin Dijkstra dendert over Sjoerd Pijs met 3-1. In de finale mag Kevin beginnen en houd zijn leg, Marco behoud eveneens zijn leg en breekt daarna Kevin, nu is het Marco die zijn leg niet kan houden en bij een 3-2 voor Kevin mag hij zelf beginnen en pakt de winst voor de 4e keer en verstevigt zijn koppositie.

Verliezersronde

In de finale staan Danny Riechelman en Ferry Schepers, Als Danny in de poule kon laten zien wat hij in de verliezersronde heeft gedaan had hij gewoon ver in de winnaarsronde gekomen, 3x 180 en een 130 finish over de hele avond is niet slecht en Ferry die blijkbaar zijn dag niet had gaat met 3-0 eraf.

Dames

Met 7 dames op een sheet is er een die een bye heeft en gelijk in de halve finale staat en dat was Gerie Schuil, zij neemt het op tegen Vera Speth, Vera had al een wedstrijd gegooid en dat was in haar voordeel want ze wint met 3-1. Marianne van Loenen verslaat Nadai Sebaa met 3-1 waardoor Vera en Marianne het mogen uitmaken, Marianne komt met 2-0 voor waarna Vera heel knap terug komt tot 2-2, in de laatste leg is het Marianne die het gelukkigst is en voor de 2e keer dit seizoen de avond op haar naam schrijft.

Superfinish

15 Euro in kas en de superfinish van de avond door facebook laten bepalen. De meeste stemmen waren voor 126 maar deze is niet gegooid waardoor volgende week 20 Euro in kas voor welke finish…..?

 

Uitslag week 9

     Heren 52                             Dames 7

1e  Kevin Dijkstra                      1e Marianne van Loenen

2e  Marco Duivensteijn             2e Vera Speth

3e  Remco Henzen                    3e Nadia Sebaa

3e Sjoerd Pijs                             3e Gerie Schuil

HF Danny Riechelmann 130   HF Vera Speth 99

VR Danny Riechelmann

Winnaar Staatslot: Martin Boermeester