Nieuws arrow Nieuws arrow Zomercup arrow Week 8 voor Nick Kuipers en Nadia Sebaa
25-04-2018
Week 8 voor Nick Kuipers en Nadia Sebaa PDF Afdrukken E-mail
Ton Ziek. Beterschap Ton en toch weer iets meer deelnemers.

Hallo darters,

Gelukkig weer iets meer deelnemers, 66 is aardig maar we kunnen er meer hebben. En weer nieuwe deelnemers, dat betekend dat het darten nog wel degelijk leeft. Ton Duker was afwezig door ziekte (beterschap Ton) daardoor een toernooileider minder maar dat is prima opgelost en bij deze ook een bedankje aan alle vrijwillige schrijvers.

Heren

Steffen Vrieling hadden we dit seizoen nog niet gezien, hij verslaat in de 2e ronde Mark Henzen om vervolgens met 3-1 van Kevin Doets te winnen, in de KF staat Nick Kuipers te wachten en dat is andere koek, Steffen verliest 3-0, in de andere KF staat Danny Riechelmann tegen de koploper Kevin Dijkstra die eerder al Harrold Horstmann had verslagen, ook in deze wedstrijd gaat Kevin als een speer en wint met 3-1. Leon Tammimga wint net van Marco Duivensteijn, Leon gooide een 180 en dat was al zijn 4e van de avond. Leroy Nieuwenhuis heeft deze ZC (nog) niet zijn beste spel laten zien en heeft moeite om de wedstrijden te winnen, kom op Leroy, je kan het. Maar goed, Leroy neemt het op tegen Sjoerd Pijs en weer kan Leroy niet imponeren en komt dan ook met 2-0 achter, in de 3e leg raakt Sjoerd ze beter en met een mooie 112 finish wint hij. In de HF mag Sjoerd laten zien wat hij tegen Leon kan en dat gaat hartstikke goed, met een 3-1 plaatst Sjoerd zich voor de finale. De ander HF gaat tussen Nick en Kevin, de eerste leg gaat al direct naar Nick met een mooie 12 darter en ook leg 2 en 3 zijn voor Nick waardoor de koploper met 3-0 verliest. De finale gaat nu tussen Nick en Sjoerd, even na 12 uur begint de finale en ondanks dat Sjoerd mag beginnen is het Nick die al met 3-0 voor komt. Waarom gooit Sjoerd niet wat hij kan? Het antwoord hierop is dat Sjoerd om 12.00 uur jarig was en waarschijnlijk toch afgeleid was, maar goed Sjoerd krijgt toch zijn verjaardagscadeautje want hij pakt de 4e leg, Nick gaat gewoon door en met een 104 finish pakt Nick voor de 2e week achter elkaar de winst.

Verliezersronde

In de finale staat Dennis Veldhuis, hij verslaat eerder Wayne Smith met 3-2, Nico van Dijk met 3-0 en Johan Sierat met 3-2, netjes hoor Dennis. In de finale mag Dennis tegen Bruce Glastra en dat is nu net een brug te ver. Bruce wint keurig met 3-0 en pakt de 9 punten.

Dames

Wij zien ieder jaar wel bij de dames dat de kwaliteit altijd bovenin de ranking komt ondanks dat geen enkele partij zomaar wordt gewonnen door de dames die bovenaan staan, dacht ik even dat Gerie Schuil op de weg terug was, oke ze wint van Vera Speth met 3-2 maar daarna gaat ze met 3-0 onderuit tegen Nadia Sebaa, die vanavond goed gooit, Mercedes Pieters wint met 3-0 van Gracia Oosterbroek, waardoor een mooie finale weer geboren is. Nadia tegen Mercedes moeten tot het einde gaan en de 5e leg gaat naar Nadia die dit jaar voor de eerst de avond op haar naam zet.

Superfinish

10 Euro in kas en de SF van 135 is niet gegooid. Voor de superfinish van volgende week (15.00) zal ik via facebook vragen wat de deelnemers willen en de meeste stemmen zullen gelden, wel tussen 110 en 170.

Uitslag week 7

     Heren47                              Dames 8

1e Nick Kuipers                         1e Nadia Sebaa

2e  Sjoerd Pijs                            2e Mercedes Pieters

3e Kevin Dijkstra                      3e Gracia Oosterbroek

3e Leon Tamminga                  3e Gerie Schuil

HF Leroy Nieuwenhuis 144    HF Ans Doets 80

VR Bruce Glastra

Winnaar Staatslot: Kevin van Geldorp