Nieuws arrow Nieuws arrow Zomercup arrow Week 7 voor Nick Kuipers en Mercedes Pieters
25-04-2018
Week 7 voor Nick Kuipers en Mercedes Pieters PDF Afdrukken E-mail
Opkomst valt tegen, waar zijn de darters gebleven?

Hallo darters,

Met 47 Heren en 8 dames mogen we zeggen dat de opkomst een van de slechtste is van de afgelopen jaren is. Nu zien we ieder jaar wel een of twee weken met mindere opkomst maar nu moeten de vakanties nog beginnen en we zitten nu al gemiddeld op 8 deelnemers minder als vorig jaar in dezelfde week. Het is jammer dat we ineens zoveel darters minder hebben want het blijft een geweldig toernooi waar alle niveaus met elkaar in aanraking komen en waar de dames een apart toernooi spelen. Ieder jaar zo rond week 8 wordt gekeken naar de opkomst in relatie tot de weekprijzen, bij een te lage opkomst gaan deze iets naar beneden omdat er anders te weinig overblijft voor de finaledag. We houden jullie op de hoogte.

Heren

Exact 32 deelnemers in de winnaarsronde en een sheet met geweldig mooie wedstrijden, Leon Tamminga tegen Leroy Nieuwenhuis is altijd spannend, Leon komt 2-0 voor maar mede door een mooie 122 finish wordt het gelijk, in de beslissende leg is het Leon die 2 wedstrijdpijlen krijgt maar mist, Leroy pakt gelijk zijn kans en wint. Marco Duivensteijn tegen Nick Kuipers is ook spannend, Marco moet met 3-2 het onderspit delven. Ook mooi is Sjoerd Pijs tegen Harold Hostmann, Sjoerd gooit 4x 180 in deze partij maar verliest nipt van Harold met 3-2. In de KF zien we Leroy tegen Nick Stoekenbroek verliezen met 3-1 en Nick Kuipers winnen met 3-0 van Mark Henzen, Jerry van Tetering gaat ook steeds beter gooien en wint 3-1 van Harold, Kevin Dijkstra wint met 3-1 van Nico van Dijk. HF: Nick Stoekenbroek Nick Kuipers wordt 3-2 voor Nick Kuipers en Jerry verslaat heel knap Kevin met 3-1. In de finale gaat het kaarsje uit bij Jerry en hij moet gaan zitten met een 4-1 verlies van Nick Kuipers.

Verliezersronde

In de finale staat Danny Riechelman Hij komt in de verliezersronde omdat hij in de poule met Sjoerd Pijs en Nick Stoekenbroek net 1 leg te kort kwam voor een barage, maar goed in de verliezersronde stoomt hij door naar de finale zonder ook maar een leg af te staan. Andy Nieuwenhuis komt ook te kort en met een prachtige 3-0 en 2x180 heeft Danny gewonnen.

Dames

2 poules van 4 dus de dames kunnen lekker veel spelen alvorens naar de knock-out te gaan.  Marianne van Loenen komt in de finale door winst op Dayenne en Gracia. Mercedes Pieters, komt in de finale door winst op Jaqueline en Sakia. In de finale komt Marianne er niet aan te pas met een 3-0 overwinning verstevigd Mercedes haar koppositie in de ranking.

Superfinish

5 Euro in kas en de 134 wordt niet gegooid, volgende week 10 Euro in kas en oefen alvast maar 135.

Uitslag week 7

Heren47                              Dames 8

1e Nick Kuipers                         1e Mercedes Pieters

2Jerry van Tetering             2e Marianne van Loenen

3e Kevin Dijkstra                      3e Gracia Oosterbroek

3e Nick Stoekenbroek             3e Saskia Speth

HF Jerry van Tetering 156      HF Gracia Oosterbroek

VR Danny Riechelmann

Winnaar Staatslot: Danny Riechelmann