Nieuws arrow Nieuws arrow Zomercup arrow Week 5 voor Kevin Dijkstra en Mercedes Pieters
25-04-2018
Week 5 voor Kevin Dijkstra en Mercedes Pieters PDF Afdrukken E-mail
Superfinish door maar liefst 2 deelnemers gegooid.

Het was weer een mooie avond, doordat wij direct met b/o 5 konden beginnen zie je dat de wachttijden tussen de poules en de knock out voor sommige vervelend is, door de b/o 5 kan het bijna niet anders maar we zullen ons best doen om dit zo veel mogelijk te beperken.

Heren

De top van de ranking begint al aardig vorm te krijgen. Winnaar van vorig jaar Leroy Nieuwenhuis heeft het moeilijk tegen Harold Hostmann en verliest met 3-2, Remco Henzen, die eerder Brian Roets,  de finishkoning van vorige week versloeg komt te kort tegen Leon Tamminga, 3-0, Guido den Hartog verslaat Johan de Gooyer en in de KF Thomas Botschuiver met 3-2. Dan een geweldig mmoie partij tussen Kevin Dijkstra en Nick Stoekenbroek, wat kunnen die mannen gooien, bij een 2-2 verzuimt Nick om het af te maken en de enthousiaste Kevin doet het wel. Kevin stoomt door in de HF tegen Guido, 3-0 en Harold verslaat Leon met 3-2. In de finale  komt Kevin met 1-0 voor waarna Harold gelijk maakt, hierna is Kevin niet meer te stuiten en in een moordend tempo wordt het 4-1 voor Kevin. Kevin heeft nu de leiding in de ranking, met behoorlijke afstand gevolgd door Leroy.

Verliezersronde

Wesley Nieuwenhuis gaat steeds beter gooien, hij komt in de finale door o.a Paul Schuil jr. en Dennis van de Spek te verslaan. "Oom Eef Schellevis" wacht in de finale maar die is net een maatje te groot 3-1

Dames

Met slechts 9 dames gaat het best snel en in de HF zien we  Nadia Sebaa en Vera Speth een spannende partij spelen, het is Vera die met 3-2 wint, winnares van vorige week Gerie Schuil komt deze keer te kort tegen Mercedes Pieters, 3-0. De finale is weer heel spannend, Vera komt 2-1 voor maar het wordt toch weer gelijk, bij 2-2 krijgt Vera de eerste matchpijlen maar de dubbel wil niet vallen, ook Mercedes gooit niet direct uit maar zij wel uiteindelijk de gelukkige die de avond op haar naam schrijft.

Superfinish

15 Euro in pot en de superfinish werd vooraf op 130 gesteld, direct al in de eerste wedstrijd lukt het Jerry van Tetering die de 130 uit gooit met en dubbele bull, dus ook de prijs voor de eerste dubbele bull finish maar afspraak is dat in de poule wedstrijden de Superfinish meerdere keren gegooid kan worden zodat iedereen kans heeft en Nick Wanders maakt daar ook gebruik van, in de wedstrijd tegen Johan de Gooyer weet hij ook de 130 te finishes zodat de 15 Euro cash gedeeld moest worden.

Uitslag week 5

     Heren56                              Dames 9

1e Kevin Dijkstra                      1e Mercedes Pieters

2e Harold Hostmann               2e Vera Speth

3e Leon Tamminga                  3e Nadia Sebaa

3e Guido den Hartog               3e Gerie Schuil

HF Leon Tamminga 156          HF Mercedes Pieters en Gerie Schuil 100

VR Eef Schellevis

Winnaar Staatslot: John Wijngaard