Nieuws arrow Nieuws arrow Zomercup arrow Week 4 voor Kevin Dijkstra en Gerie Schuil
25-04-2018
Week 4 voor Kevin Dijkstra en Gerie Schuil PDF Afdrukken E-mail
Damesopkomst hoger als vorig jaar. de heren blijven achter.

Hallo darters,

Na 4 weken Zomercup zien we dat er dit jaar minder deelnemers zijn als vorig jaar, dit wordt veroorzaakt door de heren (313-262) want de dames opkomst is juist meer als vorig jaar (58-60) Wat ook opvalt is dat de finishes aanzienlijk hoger zijn dit jaar, Dit jaar is al 118.- verdient met finishes boven de 100 vorig jaar was dat na 4 weken met minder deelnemers 100.-. Wij willen direct even een misverstand uit de weg helpen, Je krijgt 2 cent per gegooid punt voor een finish boven de 100, dus 100 telt niet mee voor de finishpot.

Heren

In de kwartfinales zien we Nico van Dijk tegen Marcel Kerssemakers, bij een 2-2 stand moet de laatste leg de beslissing brengen, Marcel krijgt pijlen voor de partij maar verzuimt te checken, "ouwe rot" Nico doet het wel en plaatst zich voor de halve finale. Brian Roets had eerder al 3x een finish boven 100 gegooid en mag nu tegen Nick Kuipers, Brian gaat lekker door en finisht 101 en 122 en wint met 3-2. Rob Schaapherder was opvallend deze week hij wordt eerste in zijn poule door 2 overwinningen, na een bye in de knock-out mag hij aantreden tegen Jerry van Tetering, Rob pakt 2 legs mede door een finish van 112 maar verliest net van Jerry met 3-2. Jerry komt in de K.F. tegen Kevin Dijkstra en nu is het Jerry die het onderspit delft met 3-2. Marco Duivensteijn die eerder Leroy Nieuwenhuis versloeg met 3-2 (2x180) treed aan tegen Jordan de Groot uit Amsterdam Marco wint eenvoudig met 3-0. In de halve finale komt Marco tegen Kevin Dijkstra, Kevin maakte dit jaar een behoorlijke indruk en maakt het tegen Marco meer dan waar door met 3-1 te winnen. Nico van Dijk neemt het op tegen Brian Roets en Brian gaat gewoon door met hoge finishes en ook een 180 en met 3-1 gaat Nico terug naar Amsterdam. In de finale is Brian nog steeds zeer sterk maar Kevin Dijkstra is nu echt los, in een moordend tempo walst Kevin naar een 4-0 overwinning met 1x180 een 110 en een 100 finish.

Verliezersronde

In de 2e ronde een pikante ontmoeting tussen Johan de Gooyer en Willem Pronk, Johan wint met 3-1 en Willem mag daarna een echte verliezersronde schrijven die zo lang duurde dat er sanitaire stop gemaakt moest worden. Johan komt in de finale en neemt het op tegen Arno van de Meer. Johan die vorige week in de "grote" finale stond wint nu met 3-0 van Arno

Dames

In de eerste ronde al direct een mooie wedstrijd, Mercedes Pieters tegen Nadia Sebaa, Mercedes die de eerste twee weken won en vorige week al vroeg werd uitgeschakeld, kon deze week niet winnen, Nadia wint met 3-2. In de volgende ronde is het Nadia die nu 3-2 verliest van Linda Koet, in de halve finale staat Linda tegen een goed spelende Vera Speth en verliest met 3-0. De ander halve finale gaat tussen Gerie Schuil die eerder Jaqulien Geluk en Patricia Bosma versloeg tegen Yessica van Vught, Gerie maakt eindelijk weer indruk en wint dan ook van Yessica met 3-1. De finale tussen Gerie en Vera is snel afgelopen, een in goede vorm zijnde Gerie is een genot om naar te kijken, met een strakke 3-0 winst pakt Gerie de eerste overwinning van dit jaar.

Superfinish

10 Euro in pot en de 126 is niet gegooid dus volgende week 15.00 in kas.

Uitslag week 4

     Heren 63                             Dames 15

1e Kevin Dijkstra                      1e Gerie Schuil

2e Brian Roets                          2e Vera Speth

3e Marco Duivesteijn              3e Linda Koet

3e Nico van Dijk                       3e Yessiaca van Vught

HF Brian Roets 123                 HF Mercedes Pieters 120

VR Johan de Gooyer

Winnaar Staatslot: Marianne van Loenen

 

 

Voor alle bijzonderheden verwijs ik jullie naar onze site.

www.zomercup.nl