Nieuws arrow Nieuws arrow Zomercup arrow Week 3 voor Johan de Gooyer en Marianne van Loenen
25-04-2018
Week 3 voor Johan de Gooyer en Marianne van Loenen PDF Afdrukken E-mail
Record aantal deelnemers en weer veel 180 ers gegooid.

Toch altijd weer afwachten hoeveel deelnemers er komen de dag voor Hemelvaartsdag, met 89 deelnemers een voorlopig record. Dan even over de manier van aanmoedigen van spelers, aanmoedigen is leuk maar zoals afgelopen woensdag werd gedaan is het niet goed, schreeuwen terwijl de tegenstander aan het gooien is getuigt van respectloos gedrag en terecht dat er geklaagd is bij de wedstrijdleiding, betreffende personen zijn hierop aangesproken en beloofde beterschap. Vergeet niet dat ook de speler die je wilt aanmoedigen last heeft dit soort acties.

Heren

Kwartfinales: Kevin Dijkstra is goed op dreef de laatste tijd hij verslaat Nick Kuipers met 3-1, Jerry van Tetering, die eerder Harold Horstmann met 3-0 versloeg krijgt te maken met Youri Moet, ook Youri gaat met 3-0 eraf. Diltri Somai moet het onderspit delfen tegen Guido den Hartog, 3-2, Kevin Doets, die in de 3e ronde op een fantastische manier zich heeft ontdaan van Leroy Nieuwenhuis moest aantreden tegen Johan de Gooyer, in een mooie partij pakt Johan met 3-2 de winst. In de halve finales zien we Kevin Dijkstra mede door 2x 180 winnen van Jerry van Tetering met 3-1, Johan de Gooyer krijgt te maken met Guido den Hartog en Johan wint met 3-2. Dan krijgen we een bijzondere finale te zien, Johan mag beginnen en ziet Kevin met 2-0 voor komen, Johan komt sterk terug en pakt de volgende 3 legs, Kevin behoud zijn eigen leg en met een 3-3 moet de laatste leg de beslissing brengen. Het is Johan die het sterkste is en de toernooiwinst pakt.

Verliezersronde

Dze wordt gewonnen door Mike Schilder, in een spannende partij wint Mike met 3-2 van Dimitri Kypis.

Dames

Mercedes Pieters die de voorgaande 2 weken op haar naam schreef verliest in de kwartfinale van Ans Doets, Ans mag daarna tegen Linda Koet die ze met 3-2 verslaat en de finale haalt. Overigens staat Linda best goed te gooien in haar eerste jaar als dartsspeelster. Marianne van Loenen verslaat Masjah Hemmen, Nadia Sebaa en Gracia Oosterbroek, de finale tussen Marianne en Ans was weer leuk om naar te kijken, bij een 2-2 is Marianne de beste en pakt de laatste leg en de toernooiwinst.

Superfinish

5 Euro in pot en de superfinish staat op 125, deze is niet gegooid dus volgende week 10 Euro in pot.

Uitslag week 3

Heren 73                             Dames 16

1e Johan de Gooyer                 1e Marianne van Loenen

2e Kevin Dijkstra                      2e Ans Doets

3e Guido den Hartog               3e Linda Koet

3e Jerry van Tetering              3e Gracia Oosterbroek

HF Erik Velgendijk 147            HF Ans Doets 88

VR Mike Schilder

Winnaar Staatslot: George Kolsteeg