Nieuws arrow Nieuws arrow Zomercup arrow Week 2 voor Leroy Nieuwenhuis en Mercedes Pieters
25-04-2018
Week 2 voor Leroy Nieuwenhuis en Mercedes Pieters PDF Afdrukken E-mail
Hoog niveau, mooie en spannende wedstrijden en 30 keer 180

2e week. Totaal 82 deelnemers en alles liep weer voorspoedig, de planning is altijd dat wij voor 22.00 u met de knock out beginnen en dat werd ruimschoots gehaald. Volgende week verwacht ik toch nog wat meer deelnemers omdat dan de competities in de regio en Amsterdam zijn afgelopen, komt nog bij dat de donderdag Hemelvaartsdag is en de meeste mensen vrij zijn. Wij zijn er klaar voor en met 104 deelnemers kunnen wij nog op tijd klaar zijn.

Heren

Een oude bekende kwam weer binnen om mee te doen. Marco Duivensteijn, een heleboel darters kennen hem nog wel als een geweldige speler, in 1997 heeft hij al eens de Zomercup gewonnen. Marco gooit in de kwart finale Danny Riechelman van het bord met 3-0 om vervolgens ook John Karijodinomo met 3-1 te verslaan en zich zo voor de finale te plaatsen. Nick Kuipers verslaat in de kwart finale Brian Roets.  Nick komt dan tegen Leroy Nieuwenhuis die in de 3e ronde eerst af moest rekenen met Nick Stoekenbroek, Nick gooit ook geweldig en was de winnaar van vorige week, een hele mooie partij waarin Leroy 4X 180 gooit en Nick 1X, het wordt 2-2 waardoor de laatste leg beslissend is en Leroy hier het best mee om ging. In de kwart finale verslaat Leroy een goed gooiende Kevin Dijkstra, ook net aan met 3-2, De halve finale tussen Leroy en Nick Kuipers was ook weer spannend en het wordt 3-2 voor Leroy. De finale Marco vs Leroy moest ook tot het eind door gaan, Leroy komt eerst 2-0 voor, Marco pakt de 3e leg en Leroy maakt vervolgens 3-1, Marco krijg een goede periode en pakt vervolgens de volgende 2 legs waardoor ook hier weer een beslissende leg nodig is waar beide pijlen voor de wedstrijd hebben gehad is het Leroy die weer de gelukkigste is. Een goede avond waar maar liefst 30x 180 is gegooid.

Verliezersronde

We zien 2 finalisten die gewoon thuis horen in de winnaars ronde maar soms heb je wel eens een loting dat er 3 goede darters in een poule zitten en dan moet je mazzel hebben. Willem Pronk en Joey Cramm spelen voor de verliezersronde en het is Joey die met 3-2 wint.

Dames

Mercedes Pieters komt in de finale door Vera Speth te verslaan, daarna Nadia Sebaa met 3-0, vervolgensGerie Schuil met 3-0. Linda Schuil komt meestal ver als zij meedoet en ook nu bereikt zij de finale door Marianne van Loenen te verslaan en daarna Gracia Oosterbroek met 3-0 en Ans Doets met 3-2. In de finale zien we een ijzersterke Mercedes met 3-1 winnen waardoor zij 2 uit 2 heeft wat betreft de winst.

Superfinish

Vorige week niet gegooid waardoor er 10 euro in kas was, de superfinish van 128 was niet in de poultjes gegooid waardoor de eerste die hem in de knock out gooit handje contantje de prijs krijgt. Het is Andy Nieuwenhuis die de gelukkige was. Volgende week weer 5 euro.

 

Uitslag week 2

     Heren 57                             Dames 16

1e Leroy Nieuwenhuis             1e Mercedes Pieters

2e Marco Duivensteijn            2e Linda Schuil

3e Nick Kuipers                         3e Ans Doets

3e John Karijodinomo            3e Gerie Schuil

HF Leroy Nieuwenhuis 148    HF Dayenne van der Hoorn 75

VR Joey Cramm

Winnaar Staatslot: Wesley van Doesburg