Nieuws arrow Nieuws arrow Zomercup arrow Week 1 voor Nick Stoekenbroek en Mercedes Pieters
25-04-2018
Week 1 voor Nick Stoekenbroek en Mercedes Pieters PDF Afdrukken E-mail

Goede opkomst 1e week en iedereen is weer enthousiast,

Hoeveel deelnemers volgende week?

De kop is eraf, een goede opkomst bij de eerste week en opvallend veel nieuwe gezichten en dat betekend dat de dartssport blijft groeien. Dit jaar helaas geen waardebonnen meer te verloten tijdens de 18 weken (wel op finaledag) maar natuurlijk wel het staatslot. Omdat de DBA competitie al is afgelopen zijn wij eerder begonnen als vorig jaar, helaas zijn onze vrienden uit Amsterdam e.o. nog met hun eigen competitie bezig maar die zullen ongetwijfeld snel aansluiten.

Heren

De titelverdediger Leroy Nieuwenhuis was van de partij en verslaat in de kwartfinale Nico van Os, in de halve finale komt hij Nick Stoekenbroek tegen die eerder in een spannende partij zich had ontdaan van Kevin Dikstra met 3-2, Nick is op dreef en pakt Leroy in met 3-0. Nieuwkomer Sjoerd Pijs (Plein19) maakt indruk door Pascal van der Hoorn en John Kari te verslaan, in de kwartfinale verliest hij nipt van Open IJsland winnaar Barry Zander met 3-2, Barry moet in de halve finale tegen Nick Kuipers en moet in Nick de betere van de dag erkennen (3-0) De finale is spannend en het gaat heen en weer en de kijkers krijgen mooie scores en finishes te zien en het is Nick Stoekenbroek die met 4-3 wint van Nick Kuipers.

Verliezersronde

In de finale wordt het 3-2 voor Brian Roets tegen Bruce Glastra, bruce gooit nog wel 180

Dames

16 Deelnemers geweldige opkomst. In de halve finale wint Nadia Sebaa met 3-2 van Vera Speth, Mercedes Pieters verslaat Ans Doets met 3-2. De finale is een prooi voor Mercedes die met 3-0 van Nadia wint.

Superfinish

Rob Schaapherder stelde 121 voor (21e editie van de Zomercup) dit is niet gegooid waardoor de pot voor volgende week op 10.00 cash staat.

 

Uitslag week 1

Heren 57                             Dames 16

1e Nick Stoekenbroek                         1e Mercedes Pieters

2e Nick Kuipers                                    2e Nadia Sebaa

3e Barry Zander                                  3e Ans Doets

3e Leroy Nieuwenhuis                        3e Vera Speth

HF Kevin Dijkstra 142                         HF Vera Speth 96

VR Brian Roets

Winnaar Staatslot: Dennis Steenstra