Nieuws arrow Nieuws arrow Zomercup arrow Week 18 voor Leroy Nieuwenhuis en Tamara Versteeg
25-04-2018
Week 18 voor Leroy Nieuwenhuis en Tamara Versteeg PDF Afdrukken E-mail
Dames tot op het laatst spannend Tamara voor de 6e keer Kampioen en Leroy voor de 3e keer Kampioen

De laatste week van de 20e Zomercup kunnen we terugkijken op een succesvolle editie. Over 18 weken hebben we 1402 inschrijvingen gehad wat gemiddeld op 77.9 per week uit komt. Gemiddelde bij de heren is64.1 en bij de dames 13.8 

182 unieke darters zijn 1 of meerdere keren geweest. Er is 427 x 180 gegooid, 3x een 170 finish van Coen Phillipson, Dany Cordes en Jerry van Tetering. Op de finaledag zal meer dan 6000 euro aan prijzengeld worden uitgekeerd. Via deze weg willen wij onze sponsoren bedanken voor hun bijdrage en steun dit jaar. Simply Beautifull en 1,2,3 darts voor het beschikbaar stelen van de waardebonnen, Crear voor de steun en support van onze site en last but not least Cafe het Wapen van Almere voor de sponsoring

Voor wat betreft de regels en bijzonderheden op de finaledag verwijs ik jullie naar de site www.zomercup.nl LET OP WE BEGINNEN MET DE WEDSTRIJDEN OM 12.00 UUR. ZORG DAT JE OP TIJD BENT.

 

Dames

Het is op de laatste moment spannend wie de titel op haar naam kon schrijven. Ondanks het feit dat Tamara Versteeg in punten voor stond op Vera Speth had Vera het helemaal in eigen hand, bij een overwinning zouden beide dames gelijk eindigen maar het volgende criterium om te bepalen wie eerste wordt is het gemiddelde en dat zou in het voordeel van Vera zijn maar…..in de tweede ronde moet Vera tegen Nadia en bij een 2-2 stand hebben beide dames kans op de overwinning, Nadia profiteert en wint met 3-2. Op dat moment opluchting bij Tamara want die is nu zeker van de eindoverwinning. Verlost van de druk wint Tamara de finale van Nadia met 3-0.

Tamara heeft dit jaar 8x in de finale gestaan en heeft er daarvan 6 gewonnen, 5x 180 en slechts 1 finish boven de 100. Het is de 6e keer dat Tamara kampioen is en de 5e x achter elkaar. Natuurlijk ook alle lof voor Vera die 2e is geworden en die het Tamara heel lastig heeft gemaakt. Ook Nadia Sebaa is nog een tijd in de race geweest en zij is toch knap 3e geworden.

 

Heren

Zonder alle andere heren te kort te doen wil ik het eigenlijk alleen maar hebben de kampioen van dit jaar, Leroy Nieuwenhuis, we weten allemaal dat hij goed kan gooien, vooraf had hij aangekondigd dat hij de Zomercup zou winnen en als iemand het kan is hij het wel maar wij weten ook dat de Zomercup een sterk toernooi is en dat je het nog wel even waar moet maken. Halverwege de zomer bleek dat Leroy al goed op weg was, in week 15 was Leroy niet meer in te halen en was al kampioen. Leroy wou meer en wou wat records verbreken, Het record 180 ers wat in handen was van Coen Phillipson (51) was in week 14 al verbroken en komt uiteindelijk op 67. Volgende opdracht was het record aantal punten halen, het doel was 200 maar dan moest hij de laatste 4 toernooien wel 1e worden en ook dat is gelukt. 12 Finishes boven de 100 met als hoogste 164. Leroy heeft 255 euro verdient en hier komt de rankingprijs nog bij en de prijs die op de finaledag is te winnen. Nick Kuipers is knap 2e geworden, in het begin van de Zomercup ging Nick geweldig maar toen eenmaal bekend was dat Leroy niet meer in te halen was liet Nick het een beetje varen, waarschijnlijk in de wolken van zijn aanstaande vaderschap, eigenlijk is het wel bijzonder want Gerie is nu 18 weken en de Zomercup ook. Natuurlijk wensen wij beide ouders heel veel geluk met het toekomstig gezinnetje. 3e is Guido den Hartog geworden, Guido is dit jaar gegroeid en niet alleen in dartsniveau maar ook in mentaliteit, netjes gedaan man. Ook bijzonder is de 4e plaats van Danny Riechelmann, onze jeugdige speler heeft ons dit jaar regelmatig verrast met mooie partijen, Danny is een voorbeeld voor veel jeugdspelers hoe je met de sport moet omgaan.

 

Verliezersronde

In de finale staat Remco Henzen tegen Paul Schuil, het is Remco die met 3-2 wint.

 

Superfinish

Nick Stoekenbroek, ook net vader geworden kwam weer een keer langs en in een partij pakt hij de Superfinish van 144 en verdient 10 euro handje contantje maar ook een 126 finish met dubbele bull wat ook nog een prijs op leverde.

 

Uitslag Week 18

 

Heren 57

 

 

Dames 14

1e

Leroy Nieuwenhuis

1e

Tamara Versteeg

2e

Peter Breijer

2e

Nadia Sebaa

3e

Guido den Hartog

3e

Marianne van Loenen

3e

Nick Stoekenbroek

3e

Patricia Bosma

HF

144 Nick Stoekenbroek

HF

87 Tamara Versteeg

VR

Remco Henzen

VR

 

Waardebon 123darts

Marcel Kersemakers

Waardebon Simply Beautifull

Remco Henzen

Winnaar Staatslot

Kirsten Koudstaal