Nieuws arrow Nieuws arrow Zomercup arrow Week 17 voor Leroy Nieuwenhuis en Silvia van Maanen
25-04-2018
Week 17 voor Leroy Nieuwenhuis en Silvia van Maanen PDF Afdrukken E-mail
Weinig 180ers en finishes maar wel lekker weer

Op de een na laatste woensdag was het zowaar weer een keer mooi weer, op zich is dat toch altijd wel lekker tijdens de Zomercup. Op dit moment hebben we na 17 weken gemiddeld 78,3 deelnemers per week gehad, vorig jaar eindigden wij op 79,5 willen we dat evenaren moeten er de laatste week 100 deelnemers zijn. We zullen zien. Natuurlijk kan iedereen gewoon meedoen de laatste week en als je serieus wil trainen voor het nieuwe dartsseizoen is dit de uitgelezen mogelijkheid.

 

Dames

Het blijft nog steeds spannend wie er met de eindoverwinning aan de haal gaat. Het gaat tussen Tamara Versteeg en Vera Speth. Vera moet het in de tweede ronde opnemen tegen Marianne van Loenen, de dubbels laten Vera in de steek en Marianne profiteert knap (3-0) Tamara kan dan profiteren maar ook zij gaat onderuit in de halve finale tegen Silvia van Maanen (3-1) dus dat betekend dat volgende week de ontknoping komt. Marianne, lekker bezig tegen Ans Doets en door een 3-1 overwinning staat zij in de finale tegen Silvia. Marianne komt 2-0 voor maar verliest toch met 3-2. Silvia pakt haar tweede finale winst dit seizoen en is goed bezig op weg naar het CLOD toernooi.

 

Heren

Weer een verassing uit Amsterdam, Jordan de Grunt komt in de finale door winstpartijen op Kevin Doets, George Nieuwenhuis, Wayne Smith en in de halve finale Dennis Chaudron met 3-0 (Dennis in de poule een knappe 11 darter) Jordan gaat het opnemen tegen Leroy Nieuwenhuis die eerder Paul Schuil, Willem Pronk, Harold Hostmann en in de halve finale Peter Breijer verslaat met 3-0. In de finale ziet Jordan waarom Leroy met overmacht kampioen is geworden, Leroy staat geweldig te gooien, de ene hoge score na de andere en direct finishen en 4-0 winnen. Nog wel even vermelden dat Barry Zander de hoogste finish gooi met 132, Barry vind het altijd leuk als hij wordt genoemd in het verslag.

 

Verliezersronde

In de finale staat John Karijodinomo tegen Pascal van der Hoorn en ondanks dat John Zijn trui kwijt was wist hij toch te winnen met 3-1.

 

Superfinish

30 EURO in kas en de superfinish wordt op 126 vast gesteld, al vrij snel hoorden we Leroy juichen en hij had de 126 maar de afspraak is dat iedereen kans maakt tijdens de poulefase en wordt de Superfinish door meerdere deelnemers gegooid dan wordt er gedeeld. Even later kan ook Kevin Doets juichen want ook hij gooit 126 uit. Toch de man 15 EURO handje contantje.

 

Uitslag Week 17

 

Heren 58

 

 

Dames 12

1e

Leroy Nieuwenhuis

1e

Silvia van Maanen

2e

Jordan de Grunt

2e

Marianne van Loenen

3e

Dennis Chaudron

3e

Ans Doets

3e

Peter Breijer

3e

Tamara Versteeg

HF

132 Barry Zander

HF

106 Marianne van loenen

VR

John Karijodinomo

VR

 

Waardebon 123darts

George Nieuwenhuis

Waardebon Simply Beautifull

Ferry Schepers

Winnaar Staatslot

Karim Dhamani