Nieuws arrow Nieuws arrow Zomercup arrow Week 16 voor Leroy Nieuwenhuis en Ans Doets
25-04-2018
Week 16 voor Leroy Nieuwenhuis en Ans Doets PDF Afdrukken E-mail
170 finish voor Jerry van Tetering en Leroy op jacht naar records

Deelnemersaantallen trekken weer aan en met nog twee weken voor de boeg nog even een aantal zaken voor de finaledag. Deze is op zaterdag 6 september en we beginnen om 12.00 uur. Kom op tijd want met ongeveer 90 finalisten moeten we direct beginnen om niet te laat klaar te zijn. We streven er naar om 18.00 klaar te zijn met de wedstrijden en een kwartier later te kunnen beginnen met de prijsuitreiking. Later zal op de site meer bijzonderheden komen maar die zullen niet of weinig afwijken van vorig jaar.

 

Dames

Koploopster Tamara Versteeg moet het in de tweede ronde opnemen tegen de jarige Vera Speth, beide dames staan in de ranking dicht bij elkaar dus Vera kan goede zaken doen, met een 3-0 overwinning van Vera wordt het waarschijnlijk tot de laatste woensdag spannend. Ook Nadia maakt nog kans, in de halve finale treffen Vera en Nadia elkaar, ondanks een mooie 180 score van Nadia is het weer Vera die met de overwinning strijkt. Aan de andere kant zien we Ans Doets weer goede zaken doen, de halve finale tegen de winnares van vorige week Silvia van Maanen wordt door Ans winnend afgesloten. De finale tussen Vera en Ans was al eerder in week 9 en 13 gespeeld, de stand tussen beide in de finalewedstrijden is 1-1. De laatste keer won Ans en ook nu is zij de sterkste, met 3-1 pakt Ans voor de 2e keer de eindoverwinning.

 

Heren

Op sheet 1 staat Leroy Nieuwenhuis, hij moet het in de kwartfinale opnemen tegen Leon Tamminga, een lekkere wedstrijd waar beide goed gooien, het is uiteindelijk  Leroy die met 3-1 de winst pakt, in de halve finale wint Leroy met 3-0 van Ashley Miguel. Op sheet 2 zien we ons talentje Danny Riechelmann het opnemen titelverdediger Nick Kuipers, in een spannende partij is het Danny die met de winst aan de haal gaat, in de kwart finale mag Danny tegen een ander talent Joey Cramm, Joey gooit sterk maar ondanks 2x 180 moet hij Danny toch voor laten gaan (3-2). In de halve finale speelt Danny tegen Jerry van Tetering, Jerry had al eerder 170 gefinisht dus had al een goede avond. Jerry kon het tegen Danny niet bolwerken en verliest. De finale tussen Leroy en Danny is eenzijdig, we zien Leroy vaak beter worden naarmate de avond verstrijkt en we weten nu dat Leroy op zoek is naar records en met een 4-0 overwinning zit er een puntenrecord in voor Leroy, als hij de laatste 2 keer 1e wordt heeft hij 200 punten en voor zover onze geschiedenis gaat is dat nog niet eerder gebeurd.

 

Verliezersronde

In de finale staat Bruce Glastra, aardige gast en ik geloof dat hij uit Amsterdam komt, hij heeft een bijzondere manier van gooien en het zou zo maar kunnen dat hij les heeft gehad van Paul Bartels, dezelfde stijl en rekenen als de beste. Hij neemt het op tegen Frans van de Berg en Fransie gaat weer steeds beter gooien en wint met 3-1

 

Superfinish

20 EURO in kas en de 127 finish is niet gegooid en dat betekend dat volgende week de pot op 30 EURO staat.

 

Uitslag Week 15

 

Heren 63

 

 

Dames 16

1e

Leroy Nieuwenhuis

1e

Ans Doets

2e

Danny Riechelmann

2e

Vera Speth

3e

Jerry van Tetering

3e

Nadia Sebaa

3e

Ashley Miguel

3e

Silvia van Maanen

HF

170 Jerry van Tetering

HF

107 Marianne van loenen

VR

Frans van de Berg

VR

 

Waardebon 123darts

Martin Vrielink

Waardebon Simply Beautifull

Kevin Doets

Winnaar Staatslot

Joey Cramm