Nieuws arrow Nieuws arrow Zomercup arrow Week 15 voor Leroy Nieuwenhuis en Silvia Veenstra van Maanen
25-04-2018
Week 15 voor Leroy Nieuwenhuis en Silvia Veenstra van Maanen PDF Afdrukken E-mail

Dames strijden om CLOD ticket en Leroy Nieuwenhuis Kampioen Zomercup 2014.

Oh ja en lees hoe Yessica van Vugt op weg was naar een 9 darter

Met nog 3 weken te gaan is Leroy Nieuwenhuis niet meer in te halen en mag zich officieel Zomercup Kampioen 2014 noemen. Leroy die eerder in 2004 en 2005 de Zomercup op zijn naam schreef pakt dus voor de 3e keer de titel. Ook is hij nu al recordhouder 180ers (58) en met 12 finishes boven de 100 doet hij hele goede zaken voor zijn spaarpot. Wij feliciteren Leroy met deze prachtige prestatie.

Dan nog even een aantal zaken voor wat betreft de finaledag, iedereen die minimaal 10x aanwezig is geweest is automatisch geplaatst, de finale is op zaterdag 6 september en we beginnen om 12.00 uur. Ben je geplaatst en kan je op die dag niet aanwezig zijn geef dit dan door aan de wedstrijdleiding.

 

Dames

De spanning is nog steeds groot bij dames wie zich kampioen mag noemen, Tamara staat 5 punten voor maar Vera en Nadia en ook nog zicht op de koppositie.

Voor de dames stond er dit keer een extra verrassing voor de winnaar van de avond te wachten. Onze vrienden van de DBA hadden een CLOD ticket ter beschikking gesteld voor de winnaar van de avond. Vooraf heb je natuurlijk een aantal dames waar je je geld op kan zetten, Vera Speth is daar een van, zij laat zich echter verassen door een zeer goed gooiende Yessica van Vugt, In de tweede ronde moet Yessica tegen Ans Doets, bij aanvang van een leg begint Yessica met 180, de volgende beurt begint zij weer met T20 waarop pijl 4 mis gaat. Jammer, geen 9darter, nog even oefenen. Overigens verliest Yessica met 3-0 van Ans. Vijfvoudig kampioen Tamara Versteeg struikelt in de tweede ronde over Marianne van Loenen en de goed in vorm zijnde Silvia van Maanen, die eigenlijk Silvia Veenstra heet, neemt het op tegen Nadia Sebaa. Silvia pakt de overwinning en plaatst zich voor de halve finale waar zij het gaat opnemen tegen Marianne van Loenen. In een spannende wedstrijd is het Silvia die met 3-2 met de overwinning aan de haal gaat. De andere halve finale tussen Gerie Schuil en Ans Doets gaat in 5 legs naar Gerie die wat beter gooit als de laatste weken. De finale moet dan uitwijzen wie de winnaar wordt en wie het CLOD ticket krijgt maar…… Omdat Gerie vooraf haar ticket had terug gegeven aan de DBA was voor de wedstrijd al duidelijk dat Silvia het ticket zou krijgen, natuurlijk moet de finale wel gegooid worden en met een 3-1 overwinning heeft Silvia het ticket echt verdient. Wij wensen Silvia heel veel succes op 13 september tijdens de Champions League of Darts in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.

 

Heren

De halve finales, Nick Kuipers, die eerder Kevin Schiedon, Leon Tamminga en Barry Zander uit schakelde neem het op tegen Dimitri Kypis, die eerder John Kari, Bart Schepers, Wayne Smith en Guido den Hartog versloeg, Nick wint met 3-1 van Dimitri.

Leroy Nieuwenhuis die eerder Remon Peeters, Danny Riechelmann en Harold Hostmann (164 finish) versloeg neemt het op tegen Remco Henzen die Michael van de Berg, Kevin Dijkstra, Jan Willem Pul en Ferry Schepers had verslagen. Een interessante wedstrijd waarbij Remco nu wel pijlen heeft gehad voor de wedstrijd maar verzuimt, Leroy profiteert en plaatst zich voor de finale tegen Nick. In de finale gaat het op en neer en bij een 3-3 moet de laatste leg de beslissing brengen, Leroy is de gelukkige en voor de 7e keer dit jaar de winst pakt en nu ook niet meer in te halen is en kampioen Zomercup 2014 is.

Verliezersronde

In de finale is het Martin Boermeester die met 3-0 wint van de inmiddels jarige Diltri Somai

 

Superfinish

10 EURO in kas en de 125 finish is niet gegooid en dat betekend dat volgende week de pot op 20 EURO staat.

 

Uitslag Week 15

 

Heren 73

 

 

Dames 15

1e

Leroy Nieuwenhuis

1e

Silvia van Maanen

2e

Nick Kuipers

2e

Gerie Schuil

3e

Remco Henzen

3e

Marianne van Loenen

3e

Dimitri Kypis

3e

Ans Doets

HF

164 Leroy Nieuwenhuis

HF

90 Sonja Roets

VR

Martin Boermeester

VR

 

Waardebon 123darts

Jeroen van de Veer

Waardebon Simply Beautifull

Arend Freeth

Winnaar Staatslot

Kevin Doets