Nieuws arrow Nieuws arrow Zomercup arrow Week 14 voor Danny Riechelmann en Tamara Versteeg
25-04-2018
Week 14 voor Danny Riechelmann en Tamara Versteeg PDF Afdrukken E-mail
Kapotte printer en steun en begrip van de deelnemers.

Weer een leuke avond, we hadden er zin in maar op het moment dat we willen beginnen en de sheets uitdraaien stopt de printer er mee, dan kan je wel een paar stevige termen uiten maar het toernooi moet toch verder, jullie moeten weten dat een toernooi van deze omvang met 11 banen echt na de loting op papier moet om het overzicht te houden dus er moest direct actie worden ondernomen, de eerste wedstrijden zijn omgeroepen vanaf het scherm, zelf ben ik maar op de fiets gesprongen om een printer bij de Mediamarkt te kopen bij terugkomst merkte ik dat het inderdaad wat rommelig was, je raakt het overzicht kwijt. Op dat moment zie je dat er een aantal deelnemers bereid zijn om direct te helpen, Jeroen van de Veer gaat de printer instaleren en mee helen de bestanden over te zetten vanaf de laptop uit het jaar kruik naar de betere laptop van het Wapen. Kevin Dijkstra helpt mee aan de wedstrijdtafel voor de uitslagen en diverse vrijwillige schrijvers die bereid zijn direct in te vallen als er iets aan de hand is. Via deze weg wil ik iedereen bedanken die ons hebben bij gestaan en niet in de laatste plaats de deelnemers die begrip voor de situatie hadden en geduldig af wachtte, nogmaals DANK.

 

Dames

De spanning is groot voor de eindoverwinning, Nadia Sebaa en Vera Speth zijn beide kanshebbers, in de halve finale ontmoeten zij elkaar, het is vera die met 3-1 wint. Tamara Versteeg die eerder al Mercedes Pieters versloeg neemt het op tegen Christina Frunaux uit Harderwijk, Tamara die weet dat ze haar best moet doen om haar titel te prolongeren is na een mindere periode nu goed op dreef en wint met 3-2. De finale tegen Vera wordt met 3-1 gewonnen waardoor Tamara weer iets meer afstand neemt van de rest.

 

Heren

Kampioenskandidaat Leroy Nieuwenhuis moest vandaag winnen om niet meer ingehaald te worden en zich kampioen te noemen, het feestje wordt nog even uitgesteld omdat hij in de tweede ronde niet weet te winnen van Kevin Dijkstra. In de halve finales zien we Leon winnen van Ron Renkema (3-1) De ander wedstrijd gaat tussen Nick Kuipers en Danny Riechelmann, Danny was vorige week ook al lekker op dreef en pakt met 3-2 de winst. De finale tussen Leon en Danny is een eenzijdige, met hoge scores en mooie finishes verslaat Danny, Leon met 4-0.

 

Verliezersronde

In de finale is het Xander ten Cate  die met 3-1 wint van Hans Stoekenbroek

 

Superfinish

30 EURO in kas en de superfinish wordt vast gesteld op 124, in de poules wordt deze niet gegooid dus is het vanaf dat moment de eerste die hem gooit, al vrij vroeg hoorden we gejuich bij de damesbanen en zagen dat Marianne van Loenen in de wedstrijd tegen Sonja Roets de 124 uit gooit en 30 EURO cash in handen kreeg

 

Uitslag Week 14

 

Heren 67

 

 

Dames 16

1e

Danny Riechelmann

1e

Tamara Versteeg

2e

Leon Tamminga

2e

Vera Speth

3e

Ron Renkema

3e

Nadia Sebaa

3e

Nick Kuipers

3e

Christina Fruneaux

HF

149 Leon Tamminga

HF

124 Marianne van Loenen

VR

Xander ten Cate

VR

 

Waardebon 123darts

Remco Henzen

Waardebon Simply Beautifull

Dimitri Kypis

Winnaar Staatslot

Tim Lohmeier