Nieuws
21-03-2018
Week 10 voor Patrick Morelissen en Tamara Versteeg PDF Afdrukken E-mail
Verplaatste dag, slecht weer, 40 euro handje contantje en dan ook nog het staatslot winnen tijdens een super gezellige Zomercup.

Bijzondere Zomercupavond, ivm met de halve finale tussen Nederland en Argentinië waren wij genoodzaakt de wedstrijd naar dinsdag te verplaatsen. Ook was dit de eerste week van de schoolvakantie en alsof het al niet erg genoeg was kwam de regen met bakken de hemel uit. Toch nog 54 deelnemers die het weer trotseerde om naar het Wapen te komen. Ik heb even gekeken wanneer het voor het laatst was dat er zo weinig deelnemers waren en dat was 4 jaar geleden toen werd Spanje Duitsland gespeeld.

 

Dames

Een van de vaste deelneemsters van de Zomercup is Vera Speth, lid van het Nederlands team en van 16 t/m 19 juli gaat zij de kleuren van het land verdedigen tijdens het Europees Kampioenschap Darts voor spelers onder de 18 in Wenen, Oostenrijk. Dat Vera lekker staat te gooien bewijst wel haar finaleplaatsen tijdens de Zomercup de afgelopen 3 weken waarvan zij er twee wist te winnen. In de tweede ronde al krijgen we een herhaling van vorige week, Ans Doets tegen Vera die door vera wordt gewonnen, in de halve finale tegen Jessica van Vught en met 3-0 gaat Vera naar de finale waar zij Tamara Versteeg tegen komt. Tamara had in de halve finale moeite met Nadia Sebaa en er moesten 5 legs aan te pas komen om Tamara als winnaar te mogen aanwijzen. Ook de finale is spannend, bij een 2-2 stand is ook nu weer een beslissende leg nodig die in het voordeel van Tamara uitpakt. Wij wensen Vera heel veel succes volgende week en doe je best want je kan het.

 

Heren

Ook bij de heren ook een deelnemer die volgende week naar Wenen gaat. Kevin Doets, ook al een tijdje een vaste Zomercup deelnemer en regelmatig laat hij mooie partijen zien. Ook Kevin wensen wij heel veel succes en vergeet vooral niet te genieten van deze mooie ervaring. Dinsdag moest Kevin tegen een ontketenende Guido den Hartog, Guido was al eerste in de poule met Kevin Dijkstra en Peter Breijer en had in de eerste ronde al Harold Hostmann met 3-0 verslagen, Ook Kevin moest er aan geloven en mede door een mooie 118 finish gaat Guido door. Vervolgens wordt Joey Cramm met 3-0 verslagen en in de halve finale wacht Leroy Nieuwenhuis, of het kaarsje uit ging of dat Leroy zo goed was heb ik niet kunnen zien maar het is Leroy die met 3-0 naar de finale gaat. In de andere helft van de sheet gaat het goed met Nick Kuipers, Kevin Dijkstra, Jerry van Tetering en Danny Riechelmann worden verslagen, in de halve finale komt Nick, Patrick Morelissen tegen, Patrick komt zo af en toe om zijn niveau op pijl te houden. Het is Patrick die Nick met 3-0 verslaat waardoor we een finale krijgen tussen Leroy en Patrick, beide zaten ook al bij elkaar in de poule en toen was het 2-1 voor Patrick. Het is Patrick die met 3-0 voor komt maar het is Leroy die nooit opgeeft en heel sterk terug komt tot 3-3 en ondanks dat Patrick mag beginnen is het Leroy die de eerste wedstrijdpijlen krijgt maar niet benut en zo is het Patrick die de winst pakt.

Voor 0:00 uur helemaal klaar zodat iedereen weer in de regen naar huis kan.

 

Verliezersronde

Leon Tamminga komt in de verliezersronde omdat hij in de poule niet kon uitgooien, hij komt wel in de finale tegen Peter Breijer en het is Peter die met 3-2 wint.

 

Superfinish

40 Euro in pot en de finish is vastgesteld op 125, diverse deelnemers proberen het verschillende manieren, laten we wel wezen het is al wat om hem op 125 neer te zetten, ik heb Patrick morelissen het diverse keren zien proberen en uiteindelijk in de wedstrijd tegen Thomas Botschuiver lukte het hem onder luid gejuich (of was het gejoel). Het is Patrick van harte gegund en volgende week beginnen weer met 10 euro.

 

Uitslag Week 10

 

Heren 45

 

 

Dames 15

1e

Patrick Morelissen

1e

Tamara Versteeg

2e

Leroy Nieuwenhuis

2e

Vera Speth

3e

Nick Kuipers

3e

Jessica van Vught

3e

Guido den Hartog

3e

Nadia Sebaa

HF

142 George Nieuwenhuis

HF

117 Nadia Sebaa

VR

Peter Breijer

VR

 

Waardebon 123darts

Andy Badal

Waardebon Simply Beautifull

Stacy Lemiere

Winnaar Staatslot             

Patrick Morelissen

 

Sponsoren


Bezoekers

Gisteren: 49
Vandaag: 14
Totaal: 152099
Hoogste aantal op 1 dag: 5571
spacer.png, 0 kB