Nieuws
21-03-2018
Week 6 voor Danny Cordes en Tamara Versteeg PDF Afdrukken E-mail
Niveau stijgt de pan uit en Marije als "omroepster"

Wat een begin van de avond, 86 deelnemers en net voor aanvang begeeft de geluidsinstallatie het. Ja, hoe gaan we het doen. Marije doet het openingswoord en gelukkig komt Marije over iedereen heen en als een volleerde toernooileider roept ze de eerste wedstrijden af. Maar ja hoe gaan we het verder doen? Gelukkig is onze Zomercupgroep groot en komt de oplossing uit de groep. Nadia Sebaa gaat naar huis en haalt een geluidsinstallatie op waar wij in in ieder geval die avond mee geholpen waren, Nadia, bedankt voor de spontane hulp en natuurlijk ook de deelnemers bedankt voor het begrip voor de ontstane situatie.

 

Dames

Finalist Gerie Schuil komt in de tweede ronde Mercedes Pieters tegen nadat ze Sonja al had verslagen, Mercedes krijgt 3-0 klop en in de halve finale gaat Gracia met 3-1 zitten, Tamara Versteeg stuit in de 2e ronde op Nadia Sebaa, Nadia nog helemaal in de ban van de geluidsinstallatie verliest met 3-1, onderweg naar de finale wordt Jessica met 3-1 verslagen waardoor de damesfinale voor het eerst dit jaar een “klassieker” is tussen Gerie en Tamara. De finale gaat met 3-1 naar Tamara waardoor zij nu haar 2e overwinning pakt van dit seizoen.

 

Heren

 

Toch weer een aantal nieuwe gezichten waaronder Patrick Morelissen en Danny Cordes, laten deze twee personen nu in de finale komen. Ik heb vanaf de kwartfinale een hoop partijen gezien en heb genoten van het niveau.  Een meer dan geweldige wedstrijd tussen Leroy Nieuwenhuis en Nick Kuipers, Leroy 2x 180 en een 3-2 winst op Nick. Danny Riechelmann, een talentvol opkomend talent pakt Leon Tamminga met 3-0, een 180 en een 109 finish. In de halve finale verslaat Joey Cramm in een spannende partij Paul Schuil met 3-2, ook spannend Danny Cordes tegen John Kari, 3-2. Patrick Morelissen verslaat Kevin Dijkstra met 3-0 en Danny Riechelmann krijgt nu met Leroy Nieuwenhuis te maken, wat een mooie pot, Danny komt met 2-0 voor maar Leroy komt knap terug tot 2-2, Leroy mist net 124 en Danny verzuimt de 60 uit te gooien, het is uiteindelijk toch Danny die dubbel 5 uitgooit en zich plaatst voor de halve finale tegen Patrick Morelissen. Ook dit is weer een geweldige partij die door Patrick met 3-1 wordt gewonnen. Danny Cordes tegen Joey Cramm is de andere halve finale, Danny  gooit geweldig en was op weg naar een 9 darter, pijl 8 wordt gemist en uiteindelijk heeft Danny 18 darts nodig, met 3-0 plaatst Danny zich ten koste van Joey. In de finale tegen Patrick staat het in no-time 3-0 voor Danny Cordes, het lijkt wel of Patrick nu pas los komt hij pakt zijn eerste leg om vervolgens  door te stomen met een knappe 14 darter naar 3-2, in de volgende leg krijgt Danny een wedstrijdpijl die gemist wordt, Patrick profiteert en maakt 3-3. In de beslissende leg krijgen beiden kans op de winst maar het is uiteindelijk Danny die de toernooiwinst pakt.

 

Verliezersronde

Soms komen er darters in de verliezersronde waarvan je zegt: he? Jij in de verliezersronde? Dit overkwam Guido den Hartog, in de poule stuit hij op Nick Kuipers en Joey Cramm, er was een barrage voor nodig om de beslissing te brengen en dit was ten nadelen van Guido, Nico van Dijk komt in de finale tegen de eerder genoemde Guido, bij een 2-2 moet er dan toch een beslissende leg komen die uiteindelijk in een 3-2 winst voor Guido uitpakt.

 

Superfinish

30 Euro in pot en de SUPERFINISH wordt bepaald op 112, breekpunt voor deze finish is de poule fase. Danny Riechelmann is de eerste die zich meld voor de 112 finish, ook de dames tellen mee en Patricia Bosma  is de volgende die 112 uit gooit. Ook Harold Horstmann zet hem op 112 en finisht daarna waardoor er uiteindelijk 3 personen het geld verdelen.

 

Uitslag Week 6

 

Heren 72

 

Dames 14

1e

Danny Cordes

1e

Tamara Versteeg

2e

Patrick Morelissen

2e

Gerie Schuil

3e

Joey Cramm

3e

Jessica van Vught

3e

Danny Riechelmann

3e

Gracia Oosterbroek

HF

128 Frans van de Berg

HF

112 Patricia Bosma

VR

Guido den Hartog

VR

 

Waardebon 123darts

Stephan Phillipson

Waardebon Simply Beautifull

Mark Lieftink

Winnaar Staatslot

Gerie Schuil

 

Sponsoren


Bezoekers

Gisteren: 49
Vandaag: 14
Totaal: 152099
Hoogste aantal op 1 dag: 5571
spacer.png, 0 kB