Nieuws
21-03-2018
Zomercup week 5 voor Leroy Nieuwenhuis en Nadia Sebaa PDF Afdrukken E-mail
Na 5 weken hebben Leroy en Nadia al 3 keer gewonnen

Hallo darters,

Deze week iets minder deelnemers als dat we gewend zijn maar met 72 toch een gezellig vol Wapen van Almere. Voordeel is dat we in de knock-out direct bo/5 konden spelen in alle categorieën. Een ding moet mij nog wel van het hart, veel deelnemers staan buiten en horen niet dat ze worden afgeroepen, meestal lost zich dit wel op omdat men elkaar waarschuwt maar als je buiten staat en niet in het zicht wordt het vervelend, let dus alsjeblieft op, het op tijd bij de baan komen is nog altijd de verantwoording van de speler zelf.

 

Dames

Met 14 deelnemers zijn er 2 poules van 4 waardoor 8 dames achter elkaar moeten spelen of schrijven, wel lekker dat je in iedere geval veel kan gooien. Vera Speth staat in de halve finale tegen Nadia Sebaa, Vera had al eerder Mercedes verslagen maar moest tegen Nadia het onderspit delven, Tamara Versteeg staat tegen Marianne van Loenen en het is Marianne die zich met een 3-0 plaatst voor de finale tegen Nadia, Marianne breekt Nadia en houd haar eigen leg zodat Nadia tegen een 2-0 achterstand aan kijkt. Het is nu de beurt aan Nadia die 2 legs op rij pakt waardoor er een 5e beslissende leg nodig is die door Nadia wordt gewonnen, voor de 3e week achter elkaar gaat de winst naar Nadia en alleen omdat zij 1 resultaat achter loopt staat ze niet bovenaan maar met een gemiddelde van 16 punten doe je goede zaken.

 

Heren

 

Danny Riechelmann doet goede zken door Kevin Doets te verslaan met 3-2, in de kwartfinale is Leon Tamminga net een maatje te groot, Dimitri Kypis moet het opnemen tegen de koploper Leroy Nieuwenhuis, deze wedstrijd gaat met 3-2 naar Leroy. Joey Cramm doet het wer goed door D iltri Somai met 3-2 te verslaan. Nick Kuipers verslaat een ietwat geblesseerde Kevin Dijkstra.. Het lijkt er bij Nick altijd op dat zijn niveau beter wordt naarmate de avond vordert, met 3-0 verslaat hij Joey en plaatst zich voor de finale. Ook Leroy wordt alsmaar beter en hij verslaat Leon Tamminga met 3-1. De finale tussen Nick en Leroy gaat beginnen met maar 1 schrijver, een beetje jammer, de finale van de zomercup wordt altijd geschreven door de verliezende halve finalisten. Een mooie finale waarin Nick mag beginnen, het is Leroy die de eerste leg pakt en de 2e leg met een mooie 102 finish voordat Nick zijn 1e leg pakt, Leroy maakt 3-1 waarop Nick weer een tandje bijzet en 2 legs op rij pakt waardoor de 7e leg de beslissing moet brengen, met een mooie 100 finish checkt Leroy en pakt alweer zijn 3e overwinning en staat in de ranking nu al 5 punten los van nr. 2 Nick Kuipers.

 

Verliezersronde

Een aantal spelers die je niet verwacht in de verliezersronde waardoor ook hier een sterk veld aanwezig was, Peter Breijer komt in de finale door eerder o.a.Coen Phillipson en Barry Dorland te verslaan, Nico van Dijk bereikt de finale door overwinningen op o.a. Rakesh Gobind en Steffen Vrieling. Ondanks een 180 van Nico is het Peter Breijer die met 3-1 wint.

 

Superfinish

130 Zou 20,00 waard zijn maar er was niemand die hen gooide waardoor volgende week 30,00 in pot is voor een mooie superfinish die vooraf bekend wordt.

 

Uitslag Week 5

 

Heren 58

 

Dames 14

1e

Leroy Nieuwenhuis

1e

Nadia Sebaa

2e

Nick Kuipers

2e

Marianne van Loenen

3e

Joey Cramm

3e

Vera Speth

3e

Leon Tamminga

3e

Tamara Vertseeg

HF

150 Leroy Nieuwenhuis

HF

116 Sylvia van Maanen

VR

Peter Breijer

VR

 

Waardebon 123darts

Harold Hostmann

Waardebon Simply Beautifull

Pascal van der Hoorn

Winnaar Staatslot

Marianne van Loenen

 

Sponsoren


Bezoekers

Gisteren: 49
Vandaag: 14
Totaal: 152099
Hoogste aantal op 1 dag: 5571
spacer.png, 0 kB