Nieuws
24-02-2018
Week 14 voor Harold Hostmann en Mieke de Boer PDF Afdrukken E-mail

Record opkomst bij de dames, maar liefst 18 deelneemsters

Week 14 Zomercup 2013

14e week voor Harold Hostmann en Mieke de Boer

Een hoogtepunt bij de dames, maar liefst 18 deelneemsters  die de weg naar de Zomercup hadden gevonden. Voor het eerst was er dus ook een verliezersronde bij de dames. Opvallend was de hoge opkomst en de vele nieuwe deelnemers die nog niet eerder waren geweest, dit jaar zijn er maar liefst al 164 verschillende darters naar het toernooi gekomen.

Herentoernooi

In de kwartfinales zien we Harold Hostmann tegen Iwan Poot, gelijk vuurwerk in de eerste leg, beide gooien 180, na 1-0 en 2-0 voor Harold komt Iwan terug tot 2-1 en 2-2 in de laatste leg gooit Harold weer goed en pakt de winst. Joey Cramm laat zien dat hij geweldig kan gooien, hij pakt 3-0 tegen Ron Dominicus. Guido den Hartog en Remco Loof maken het spannend, het is Remco die met 3-2 wint. Nick Kuipers doet goede zaken voor de ranking, de concurenten zijn allemaal vroeg uitgeschakeld en Nick krijgt alle punten erbij terwijl anderen alleen maar hun slechte resultaten kunnen verbeteren. In de wedstrijd tegen Nico van Dijk kan niemand zijn eigen leg houden en het wordt 2-2. Nick krijgt wedstrijdpijlen maar verzuimt en het is Nico die profiteert. Nick staat door dit resultaat nu wel 1e in de ranking. De halve finale tussen Joey en Harold gaat gelijk op, bij 1-1 finisht Joey knap 100 en staat voor, het is echter Harold die met zijn gedegen spel terug komt tot 2-2 en zelfs de winst pakt. De andere halve finale tussen Nico van Dijk en Remco Loof gaat met 3-0 naar een sterk gooiende Nico. De finale tussen Harold en Nico is tot 2-2 niet van hoogstaande kwaliteit. In leg 5 komt Harold weer tot leven en maakt knap 3-2, Harold gaat door en finisht de laatste leg met 65 en staat nu knap op een gedeelde 3e plaats met Leon Tamminga. De verliezersronde is voor Dennis van der Horn die mede door een knappe 101 finish wint van Johan de Gooyer.

Damestoernooi

We waren aangenaam verrast door de aanwezigheid van Mieke de Boer en ze kan het nog steeds, Mieke komt in de finale door overwinningen op Gerie Schuil, Vera Speth en Marianne van Loenen. De andere finalist is Mercedes Pieters die overwinningen boekt op Sylvia van Maanen, Tamara Versteeg en Dyna van Osenbruggen. In de finale zien we Mieke die duidelijk te sterk is voor Mercedes winnen met 3-0. De eerste verliezersronde dit jaar bij de dames gaat met 3-0 naar Linda Schuil ten koste van Petra Kaales.

 

Uitslag week 14

 

 

 

Dames 18

 

Heren 66

1e

Mieke de Boer

1e

Harold Hostmann

2e

Mercedes Pieters

2e

Nico van Dijk

3e

Marianne van Loenen

3e

Joey Cramm

3e

Dyna van Osenbruggen

3e

Remco Loof

HF

133 Mieke de Boer

HF

156 Sander Schoot

VR

Linda Schuil

VR

Dennis van der Horn

Winnaar Bon Doets Service Punt

 

Coen Phillipson

Winnaar Bon Simply Beautifull

 

Corné Maat

Winnaar Staatslot

 

Stephan Kokkeling

 

Sponsoren


Bezoekers

Gisteren: 55
Vandaag: 4
Totaal: 150992
Hoogste aantal op 1 dag: 5537
spacer.png, 0 kB