Nieuws
23-04-2018
Laatste week Zomercup 2012 voor Willem Pronk en Tamara Versteeg PDF Afdrukken E-mail
 

Willem Pronk en Tamara Versteeg winnaars laatste week Zomercup 2012

De laatste week van de Zomercup was een bijzondere. De nr's 1 t/m 4 van de ranking waren afwezig waardoor er kansen waren voor de subtop om van zich te doen laten spreken. Een van de kanshebbers was natuurlijk Kevin Doets die vooraf zei dat hij wel in de finale zou komen maar.... Dan moet je wel de poule doorkomen. In de poule met de jarige Tonnie van Eck en Tim van de Poel wordt hij 3e en komt in de verliezersronde. Als troostprijs haalt hij wel de finale van de verliezersronde wint hij wel van Remon Peters. Ook gooit hij nog even de HF van 160.

In het hoofdtoernooi spelen Dimitri Kypis en Danny Cordes de halve finale, beide speelden de hele avond al sterk, het is Dimitri die zich plaatst voor de finale door met 3-0 te winnen. De andere halve finale gaat tussen Willem Pronk en Guido den Hartog, een spannende partij die maar net door Willem wordt gewonnen met 3-2. In de finale zie je een zeer sterk spelende Willem Pronk die zijn sport altijd serieus neemt en Dimitri die de laatste weken ook een goed niveau laat zien. Het is Willem die het initiatief de hele wedstrijd neemt en hij wint dan ook met 4-1.

De Dames laten zien dat zij nog altijd enthousiast zijn, gemiddeld 10 deelnemers en bijna altijd dezelfde groep is voor de motivatie niet altijd ideaal maar toch maken zij het beste ervan. Mariska Janssen wint van Vera Speth, in de halve finale tegen Gracia Oosterbroek verliest zij echter. De andere halve finale gaat tussen Tamara Versteeg en Gerie Schuil, deze wordt gewonnen door Tamara. In de finale tussen Tamara en Gracia laat Gracia zien dat zij best wel kan darten, in een spannende partij wordt het 3-2 voor Tamara en wint de kampioen van de Zomercup 2012 ook nog even de laatste week bij de dames.

FINALEDAG ZONDAG 9 SEPTEMBER 12.00 UUR

Als je 10x of meer bent geweest ben je geplaatst voor de finaledag. Deze dag heeft geen invloed meer op de ranking en de finale is ook een feestelijke afsluiting waarin nog best wel wat geld is te verdienen. Je wordt ingedeeld in een poule die wordt samengesteld op basis van het gemiddelde van al je resultaten zodat je in een poule van vijf of zes komt met darters van je eigen niveau. Per poule is er een geldbedrag te winnen waarin je altijd prijs hebt.

Ben je geplaatst voor de finaledag maar kan je niet aanwezig zijn geef dit dan z.s.m. door.

Uitslag week  18

Heren 51                             Dames 9                             

1e Willem Pronk                               Tamara Versteeg

2e Dimitri Kypis                                Gracia Oosterbroek

3e Danny Cordes                              Gerie Schuil

3e Guido den Hartog                        Mariska Janssen

HF Kevin Doets 160                         Esther Jansen 77

VR Kevin Doets

           Winnaar Staatslot: Harold Horstman

 

Sponsoren


Bezoekers

Gisteren: 13
Vandaag: 4
Totaal: 153043
Hoogste aantal op 1 dag: 5593
spacer.png, 0 kB