Nieuws
21-03-2018
Ron Meulenkamp nu al kampioen Zomercup 2012 PDF Afdrukken E-mail

Strijd om zilver en brons nog in volle gang.

Petra Kaales wint voor de 2e keer.

Jimmy Hendriks gooit 8x180

 

Ron Meulenkamp nu al kampioen  Zomercup 2012

Midden in de vakanties en toch een goede opkomst van 71 darters, voor de eerste keer kwam Jimmy Hendriks eens kijken bij de Zomercup, Jimmy (20) is Europees en Wereldkampioen bij de jeugd en liet een paar mooie kunstjes zien waarover later in het verslag meer.

Vooraf was duidelijk dat Ron Meulenkamp 3 weken voor het einde van de Zomercup officieel kampioen kon worden. Hij moest de nr2 Nick Kuipers voorblijven om zo de 1e plaats niet meer te verliezen. Direct al in de 2e ronde moet Nick het tegen Ron opnemen. Ron wint en de weg naar het kampioenschap ligt open. In de kwart finale wordt Nico van Os opzij gezet en in de halve finale wint Ron met 4-2 van de Kampioen van vorig jaar Kevin Dijkstra. Op de andere sheet verslaat De Kale, Danny Cordes met maar liefst 3x 180, Jimmy Hendriks verslaat Mark Lieftink met 3-1 en de halve finale tussen de Kale en Jimmy Hendriks was een genot om naar te kijken, in de eerste leg gooit Jimmy al direct 180 en de Kale finisht 131 met 15 darts, Jimmy komt terug en na een paar mooie legs is het Jimmy die met 4-2 wint. Omdat het nog vroeg was en omdat de beide finalisten van hoog niveau zijn werd er best of 9 gespeeld in de finale, vooraf werd nog even gemeld dat Jimmy er op dat moment al 8x 180 had ingelegd en Ron slechts 2, Jimmy begint maar Ron breekt direct, ook de volgende leg is voor Ron, hij wil ook zijn 180 score bijwerken want in iedere leg scoort hij 180. Jimmy komt terug tot 2-1, Ron pakt 3-1, de volgende 2 legs zijn voor Jimmy en bij een 3-3 lijkt het of Ron een tandje bijzet, in een schitterende leg is het na 13 darts 4-3 voor Ron en ook de laatste leg is voor Ron en voor de 8e keer dit seizoen wint hij de avond. Jimmy die voor het eerst binnen was had maar liefst 8 keer 180 en een 120 en 112 finish, deze avond had hem dus 18.65 voor zijn spaarpot op kunnen leveren.

Bij de dames is het nog lang niet gespeeld, De jarige Gerie Schuil en Tamara Versteeg worden in de halve finale verslagen door Gracia Oosterbroek en Petra Kaales, in de finale wint Petra met 3-0 en beide dames kruipen iets dichter naar Gerie en Tamara toe.

De verliezersronde wint Leon Tamminga van Martin Boermeester

Uitslag week  15

Heren 61                                            Dames 10                          

1e Ron Meulenka mp                      Petra Kaales

2e Jimmy Hendriks                         Gracia Ooosterbroek

3e De Kale                                       Gerie Schuil

3e Kevin Dijkstra                            Tamara Versteeg

HF Ferry Schepers 147                  Gracia Oosterbroek 68

VR Leon Tamminga

Winnaar Staatslot: Peter Breijer

 

Sponsoren


Bezoekers

Gisteren: 49
Vandaag: 14
Totaal: 152099
Hoogste aantal op 1 dag: 5571
spacer.png, 0 kB