Nieuws
21-03-2018
Winnaars week 10 Kevin Doets en Petra Kaales PDF Afdrukken E-mail
Jeugd verslaat de ervaring  

Kevin Doets en Petra Kaales Winnaars week 10

Het was benauwd in het Wapen van Almere, toch waren weer 68 darters bij elkaar gekomen om het met de pijlen tegen elkaar op te nemen. Iedereen van de top van de ranking was aanwezig. Patrick Morelissen die net terug was van vakantie deed voor de 1e keer mee en speelt niet mee voor de ereplaatsen, hij stuit in de 2e ronde op Kevin Dijkstra waar hij niet van kan winnen.

De jeugd deed het deze week zeer goed. In de kwartfinales verslaat Kevin Dijkstra, Willem Pronk. Guido den Hartog, die het al een tijdje goed doet verslaat Mark Lieftink. Nick Kuipers, die zijn goede spel van de eerste weken niet een echt vervolg kon geven was op dreef en verslaat Harrold Horstman. Kevin Doets had het zwaarste programma, voor de kwart finale had hij Fans Verdiesen en Ron Meulenkamp verslagen, nu komt hij tegen de Kale en zet zijn zegetocht voort door "de Kale" even te knippen en scheren 3-1. In de halve finale verslaat Guido den Hartog Kevin Dijkstra, in de andere halve finale spant het erom, Kevin Doets en Nick Kuipers komen tot 2-2 in de beslissende leg waar missers de boventoon voeren is het Kevin die uiteindelijk de sterkste is. De finale tussen Kevin en Guido is niet hoogstaand maar wel spannend om naar te kijken. Kevin wint het bullen en begint, Guido scoort beter maar finisht niet en Kevin profiteert, 1-0, de 2e leg is een hele nette en Kevin gooit 180 en finisht in 16 darts, 2-0. Leg 3 is gewoon slecht maar Kevin pakt zijn 3e leg, Guido komt nog wel terug in 20 darts finisht hij en de stand is nu 3-1. Kevin begint in leg 5: K60, G58, K60, G42, K81, G81, K45, G39, K95, G100, K60, G45 Kevin staat op 100 en finisht met 2 pijlen, netjes gedaan en winnaar van de avond.

Bij de dames wordt Tamara Versteeg in de 2e ronde verslagen door Gracia Oosterbroek. In de halve final stuit Gracia op Petra Kaales die steeds beter in vorm komt, Petra begon de avond al met een 180 en een 96 finish, zij verslaat Gracia en stelt de finaleplaats veilig. De andere halve finale gaat tussen Gerie Schuil en Esther Jansen. Gerie wint en de finale gaat tussen Petra en Gerie. In een spannende wedstrijd is het deze keer Petra die met 3-2 wint.

In de verliezersronde komen nog wel eens goede spelers, dat kan omdat je met poultjes van 3 wel eens pech kan hebben door in een hele sterke poule te zitten. Leon Tamminga overkwam dat, in de verliezersronde pakt hij wel alle wedstrijden en in de finale tegen Hilbert de Wit gooit hij nog even 102 uit en wint de verliezersronde.  

Uitslag week  10

Heren 57                                            Dames 11                          

1e Kevin Doets                                 Petra Kaales

2e Guido den Hartog                        Gerie Schuil

3e Nick Kuipers                                Esther Jansen

3e Kevin Dijkstra                             Gracia Oosterbroek

HF De Kale 148                                Petra Kaales 96

VR Leon Tamminga

Winnaar Staatslot: Steffen Vrieling

 

Sponsoren


Bezoekers

Gisteren: 49
Vandaag: 14
Totaal: 152099
Hoogste aantal op 1 dag: 5571
spacer.png, 0 kB