Nieuws
23-04-2018
Het Estafettestokje van John Fritschy PDF Afdrukken E-mail
41 John Fritschy.JPG 

John Fritschy, 57 jaar en woonachtig in Almere, ik ben alleenstaand en vader van 2 kinderen, Linda van 25 jaar en Jason van 21 jaar.

Op dit moment ben ik werkzoekend, ik heb meer als 40 jaar in de supermarkt gewerkt de laatste functie als Manager.

Hoe ben ik met de Zomercup in aanraking gekomen? Ik speelde al met de Blizzards (toen 't Snoeker1)  in de ADB (Amsterdamse Dartsbond) tijdens de zomermaanden organiseerde die bond een zomercompetitie, dat stelde niet zo veel voor en was meer voor de fun. Samen met Ton Duker vroegen wij ons af of wij niet iets konden doen in onze eigen speelgelegenheid, destijds was dat Try-Out café, de eerste jaren was het al een succes met gemiddeld 20 deelnemers. Na de sluiting van Try-Out (1997) zijn we bij het Bruggetje terecht gekomen waar, mede door het succes van de sport, de deelnemers aantallen alleen maar meer werden. Vanaf dat moment is Albert erbij gekomen omdat het anders niet meer te doen was. Wat je je nu niet meer kan voorstellen is dat wij in die tijd nog alles met de hand deden, dus 80 deelnemers loten en op de sheets schrijven, altijd waren de dames bereid om de namen op te schrijven en het was een leuk gezicht 6 dames om het biljart die snel alles moesten opschrijven. In 2002 kwamen wij in Het Wapen van Almere terecht waar wij nu nog altijd met plezier de organisatie doen van de Zomercup.

Ik ben begonnen met darten in 1982 of 83, destijds woonde ik in Amsterdam en kwam terecht in de Blizzard Bar in de Scheldestraat, daar werd volop gedart en vond het wel een aantrekkelijk spel, na veel avonden doorgebracht te hebben met de pijlen ben ik in mijn eerste team gestapt, "Blizzard Tijgers". Iedere avond was ik te vinden en gooiden de hele avond lang waardoor mijn niveau behoorlijk was te noemen. Mijn baas was niet zo blij want het gebeurde nog wel eens dat ik mij versliep en stonden personeel en klanten nog wel eens te wachten wanneer eindelijk de deur open ging.

Wij zijn met de Blizzards om tactische redenen gedegradeerd naar de 2e divisie, het plan is om weer op niveau te komen en kampioen te worden en om dan weer in 2012-2013 in de eerste divisie te spelen.

Mijn beste dartsherinneringen zijn in mijn goede dagen regelmatig toernooien winnen (ook regelmatig 2e of 3e). Eind jaren 80 tijdens open Amsterdam tot de laatste 16 komen. De vele dartsreisjes naar bijv. Open Antwerpen waarin de gezelligheid belangrijker was dan het niveau. Natuurlijk heb ik ook goede herinneringen aan het organiseren van wedstrijden, buiten de Zomercup ook de Flevoland Darts Master, Female Mastercup, Assurantie dartstoernooi en alles wat ik in mijn bestuurstijd bij de DBA heb gedaan.

Buiten darts zijn mijn hobby's, voetbal kijken, klaverjassen en kaartspellen op de computer.

Ik wil het estafettestokje doorgeven aan Jerry van Tetering omdat ik hem niet ken en graag iets meer van hem wil weten.

 

Sponsoren


Bezoekers

Gisteren: 13
Vandaag: 4
Totaal: 153043
Hoogste aantal op 1 dag: 5593
spacer.png, 0 kB