Nieuws arrow Nieuws arrow Estafettestokje arrow Het Estafettestokje van Ton van Loenen
21-03-2018
Het Estafettestokje van Ton van Loenen PDF Afdrukken E-mail
 18Ton v Loenen.JPG

Het estafettestokje van:

Ton van Loenen, Ik ben 59 jaar en sinds afgelopen januari weduwnaar van Noor van Loenen. Mijn twee kinderen zijn in de dartswereld ook bekend en dat zijn Marianne en Egbert. Waar ik ook heel trots op ben zijn mijn twee kleinkinderen, Lincy van 8 en Joëlle van 4 jaar, beide kinderen van Marianne.

In het dagelijks leven ben ik Financieel Administratief medewerker bij Cikam Nederland.

Ik ben met de Zomercup bekend geraakt in 2000 of 2001, ik speelde toen bij het Hollywood Dreamteam en een paar medespelers deden toen al mee met de Zomercup, omdat zij goeie ervaringen hiermee hadden ben ik ook gaan kijken en sindsdien doe ik ieder jaar mee.

Ik ben met de sport in aanraking gekomen in 1996, ik woonde in Filmwijk en er lag een folder in de bus dat er op zondag darten was bij Poolworld in Filmwijk. Ik ben daar gaan kijken en er speelden daar veel darters die wij nu nog zien in het circuit zoals o.a Herbert Gronemann, Frans verdiesen, Michael Verdiesen, Rene de Rooij, Frens van Rooijen, David Meier, Stef Menten, Agnes van Groningen en nog een paar die ik nu waarschijnlijk vergeet.

Ik speel bij de Kroegtijgers, aankomend seizoen in de eredivisie bij de DBA

Mijn beste dartsherinnering heb ik aan een Laco wedstrijd, ik mocht een keer meedoen tegen Zeeland en speelde tegen iemand die goed gooide, hij gooide in die wedstrijd twee keer 180 maar ik won toch van hem met 3-0.

Buiten darts om zit ik veel op Spelpunt maar werk vind ik ook leuk waardoor je dat ook wel mag zien als een hobby.

Ik wil het estafettestokje graag doorgeven aan Frank Meijer. Waarom? Tja omdat hij achter mij staat, letterlijk en figuurlijk.